Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Innováció
Innováció
Bővül a dorogi napelem gyár
A dorogi napelemgyár harmadik üzemcsarnokának telepítését kezdte meg a Sanyo Hungary. A beruházás 4,5 milliárd forintos költségét az Európai Unió és a magyar költségvetés közel 900 millió forinttal támogatta - adja hírül a portfolio.hu. A Sanyo első magyarországi gyára 1999-ben épült fel a Dorogi Ipari Parkban, ahol többek között légkondicionálókat, tölthető elemeket (akkumulátorokat), kéziszerszámokhoz és mobil telefonokhoz való akkumulátorokat készítettek.


A személyzeti vezető, Jagudits Ákos szerint szeptember végéig, az első gépsor elindításához több mint 200 fő felvételit tervezik, további 200 fő kell továbbá a második ütemhez. Utóbbi decemberig.

A napelem modulok összeszerelést a társaság ide, Dorogra telepítette. Akkor 2005-öt írtunk. A második napelem gyár tömegtermelése pedig közel három éve, 2007-ben indult meg. Ekkor a foglalkoztatottak száma elérte az 1,350 főt.
A legújabb bővítéssel az üzem a legnagyobb napelempanel összeszerelő vállalattá növi ki magát a Sanyo csoporton belül, és ha minden terv szerint halad, a foglalkoztatottak száma is eléri a korábbi létszámot.
Az új gyáregységet egy korábbi csarnokból alakították ki, termelőterülete 9,000 négyzetméter. A 4,5 milliárd forintos beruházásból 3,7 milliárd forint a technológiai fejlesztés értéke.


Horváth Csaba szerint, a "SOLAR III" üzembe állításával 2011 januárjára évente 315 Megawatt teljesítményű napelemet szerelnek össze és 30 százalékkal bővül az európai exportra termelő gyár kapacitása.
Reméljük így lesz!