Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Innováció
Innováció
Hogy mit ki nem találnak!
Motorosok figyelem! Megérkezett az új mérnöki vívmány! No persze nem egy még gyorsabban száguldó kétkerekűt szeretnénk bemutatni, hanem a motorosok biztonságát elősegítő kabátot.
Már nem újdonság, mégis szerintem kevesen hallottak róla. A francia igazságszolgáltatás kötelékébe tartozó motoros rendőröknek kötelezően jár a légzsákos kabát.


A gépkocsikban lévő biztonsági légzsákhoz hasonlóan a kabát is tartalmaz gázpatronokat. Már többen is tesztelték (kifejezetten kaszkadőrök és tesztpilóták), néhány videó is megtalálható közülük az interneten.

A kabát ára egyébként elég drága, nagyjából 500 euró környékén mozog, persze ettől vannak olcsóbbak és drágábbak is, hiszen a nagyok mellett már több kis cég is gyártja őket. Senki sem szeretné, hogy látnia kelljen működés közben, de ha már megtörtént a baj, a kabát felújítható, 15 euróért lehet bele venni a patronok darabját. A légzsákok mellett természetesen tartalmaz protektorokat is, így ha nem nyílna ki (azért ennek kicsi a valószínűsége), akkor is védve vagyunk valamennyire.

Érdekességképpen megemlítenénk, hogy Franciaországban egy biztosító már akár ötvenezer forintnak megfelelő kedvezményt is ad a biztosítás éves díjából, ha a motoros légzsákos kabátot visel. Persze a biztosítónak megvan a haszna a dolgon, hiszen a kedvezmény csak akkor jár, ha a kabátot annál a gyártónál veszik, amelyik leszerződött a biztosítóval.

Többen úgy vélik, hogy előbb motorozni kellene megtanulni, és csak aztán reklámozni a szóban forgó biztonsági dzsekit, de azért hozzá kell tennünk, nálunk sem figyelnek még az autósok a kétkerekűvel közlekedőkre. Így tehát minden biztonsági felszerelésre szükségünk lehet, ami csak elérhető a boltokban. És ne feledjük: a sárga láthatósági mellény használata nem szégyen, aki autózik, az tudja, hogy félhomályban tényleg sokkal jobban látszik benne a kerékpáros és a motoros. Használjuk őket!