Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Vélemény
Vélemény
Hallgassunk zenét!
Bizonyára mindenki észrevette már, hogy a zene hallgatása nagyban segíti a munkavégzést. Ha hiszik, ha nem, tényleg így van. A dallamok ugyanis megnyugvást, esetleges kedélyjavulást eredményezhetnek, közben tehát jobban megy a munka.

De mit hallgassunk? Ez nagyon fogós kérdés, főleg, ha nem egyedül vagyunk. Mindenkinek van saját, kialakult ízlésvilága, de ez nem biztos, hogy munkatársaink igényeinek is megfelelő. Ilyenkor érdemes kompromisszumokat kötni, és a mindenki által legelfogadottabb zenét hallgatni. A legtöbben egyébként rádióműsort hallgatnak, hiszen elméletileg ez sokkal változatosabb, mintha egy-egy új CD-t kellene hallgatni. Ám ez sem minden esetben van így.

Mint Budapesten élő ember, megfigyeltem, hogy a rádiók szinte minden nap ugyanazt a zenét játsszák, és persze azt hirdetik, hogy az aktuális előadónak ez a legfrissebb slágere. Természetesen ez csak reklám, és arra ösztönöz, hogy őket hallgassuk, ha lépést akarunk tartani a korral. Általában ezekben a műsorokban már igencsak elfásult műsorvezetők próbálják fenntartani az érdeklődési szintet, ami nem is mindig sikerül.

A dolog érdekessége az, hogy idén egy vidéki városba vitt utam a munkám gyanánt. Valami oknál fogva itt nem lehetett fogni rendesen a számomra már oly megszokott rádióadót. Tekergetni kezdtem hát a hangolót, és egyszer csak bejött egy helyi állomás. Az összes közül természetesen ennek volt a legjobb minősége, így hát hallgatni kezdtem. És láss csodát: nagyon tetszett. Mindamellett, hogy valóban a legújabb slágereket játszották, az is feltűnt, hogy nem használtak trágár kifejezéseket és a reklámok nem veszik el a játékidő kétharmadát.

A műsor szerkesztése is módfelett érdekfeszítő volt, fiatalos műsorvezetőkkel, ráadásul naponta többször is felfedezni véltem új műsorokat. A játékok nyereményei persze kis rádióról lévén szó kicsik voltak, mégis nagy volt az érdeklődés irántuk. Reklámok szinte alig mentek, és azt vettem észre, hogy sokkal jobban, jobb kedvvel ment a munka. Furcsa, hogy a szétreklámozott fővárosi rádiók miért mindig ugyanazt a zenét játsszák, amikor bőven lenne pénzük bővíteni a palettájukat. Persze ehelyett a közkedvelt műsorvezetők gázsijára költik, de hát annak is megvan a miértje.

Teljes letargiába estem, hogy mennem kell vissza Pestre, hiszen mit fogok így hallgatni? Minden kedvem elment az önmagukat folyton ismételgető és agyon ajnározó adóktól, és sajnos ez a kis rádió még az Interneten sincs fenn. Most maradhatok a jól bevált CD-s és mp3-as dalaimnál.

Tehát van élet a nagy rádiókon is túl. De még milyen...