Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Vélemény
Vélemény
Rossz tapasztalatok
A gazdasági válság nagyon betett az autóiparnak. Utazásaink során megszámlálhatatlan használtautó teleppel és márkakereskedéssel találkoztunk, ami üresen áll az útszéli telkeken. Kevesen élik túl, ráadásul a pénzügyi probléma strukturálisan is megváltoztatja a kereskedéseket és szervizeket.

Egyre több márkaképviselet próbál több márkára is támaszkodni, hiszen, ha egyiket nem viszik, még mindig lehet a másik a mentőöv. A szakszervizek is ugyanezt a stratégiát követik, sokan már nem hűek a márkához, mindent javítanak, ami a nagykapun beesik. Egyvalamit azonban elfelejtenek. Mégpedig a nettó órabérek csökkentését. Természetesen értjük mi, hogy a szalont fenn kell tartani, és a közüzemi díjakat ugyanúgy ki kell fizetni, de azért mindennek van határa.

A magánszervizek már jóval olcsóbban dolgoznak, ráadásul tapasztalataink szerint sokkal jobb munkát is végeznek. Odafigyelnek arra, amit csinálnak, sőt, most már minőségi szinten is ütik a szakszervizeket. Hogy miért? Mert az ügyfelekből élnek, tehát megbecsülik őket. Tudják, ha silány munkát végeznek, a vevő nem jön többet. Ezt pedig ma senki sem engedheti meg magának.

Sajnos az eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy a márkaszervizek még mindig „kicsit" eltúlozzák a dolgokat. Persze tisztelet a kivételnek. Ahogy azt egyre többen felismerik, nem elég a célszerszám az autójavításhoz, a munka szaktudást is igényel. Csak egy példa: az egyik rokonunk mindig márkaszervizbe hordta az autóját, háromszor is bent volt ugyanazzal a hibával, és mindannyiszor nem sikerült megcsinálni. Persze az óradíjat minden esetben, illetve alkalommal ki kellett fizetni. A maszek ismerőseinkhez szintén elvitték, és érdekes módon nem kellett hozzá öt perc, és ki volt javítva a hiba. Az árról meg ne is beszéljünk.

Az emberek túlnyomó többsége egyáltalán nem ért az autójához, ami nem is lenne baj, ha megbízható szerelőre bízhatnák a járműveiket. Nagyon ritka, aki felismeri a szakembert, pedig a tapasztalat szerint ma is léteznek ilyenek. Nem könnyű megtalálni őket, de nem is lehetetlen. Ők azok, akik becsületesen végzik a munkájukat.

Ellenben mindezzel, ha mégis úgy döntünk, hogy márkaszerviz kell az autónknak, akkor a számlán feltüntetett alkatrészek árát az interneten is megtalálható kereskedői oldalakból könnyen összehasonlíthatjuk. Ebből azonnal, minden kiderül. Az órabér is nagyon sokat elárul. Sőt, érdemes árajánlatot kérni a javítás előtt, akár több szervizben is. Meglátják, mekkora különbség van márkaszerviz és márkaszerviz között.

Hogy mennyire vesznek minket palira, azt döntse el mindenki maga. Mi csak arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy nem mindig a drága munka a jó munka, és érdemes kicsit erre is odafigyelnünk, hiszen egy átlagos javításon akár több százezer forintot spórolhat. És a pénz senkinek sem az ellensége...