Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Karrier
Karrier
Kamara a vállalkozókért
A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Európai Vállalkozási Díj első, nemzeti fordulójában első helyezést ért el, ráadásul a magas pontszámának köszönhetően a nemzetközi mezőnyben is rangos helyezésre számíthat.

Akár nemzetközi példaként is szolgálhat a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) energiahatékonysági programja. Céljuk az volt, hogy megmutassák a világnak, milyen eredményeket is hozhat a vállalatoknak a kamarai tagság. Több rendezvényt is szerveztek, melyeken a tagokkal ismertették a legújabb környezetvédelmi technológiákat, azokat az eszközöket, melyekkel energiafelhasználás csökkentést lehet elérni, tájékoztattak az energiapiac éppen aktuális liberalizációjáról, valamint megmutatták, miként lehet gazdaságosabban sűrített levegőt előállítani. Ezeken felül a világításkorszerűsítés és az épületautomatizálás fejlesztése is a programhoz tartozott.

A kifejezetten vállalkozás központú kamara megpróbálta elősegíteni a cégek energiahatékony működését, a költségeket és a környezeti terhelést csökkenteni, valamint bevezettetni az újításokat. Több tanulmányutat is terveztek, ráadásul létrehozták a geotermikus klasztert is, mellyel kiállítóként jelentek meg több vásáron.

Az energiafogyasztás mérséklésének legalapvetőbb módja a fogyasztás felülvizsgálata és átalakítása. Hőkamera segítségével készítették el a Gépipari Klaszter telephelyeinek termográfiai felülvizsgálatát, és az egyéb mérések mellett ezzel is segítették csökkenteni a veszteségeket - írja a Hevesi Hírlap. Az épületek energetikai tanúsítványainak, valamint az energiacímkézéseknek köszönhetően a NAVENTER projektben elkészítették az Egri Ipari Park digitális energiatérképét, így az érdeklődők képet kaphatnak az egyes földterületek adottságairól, a megújuló energiaforrások alkalmazásának hatékonyságáról, valamint az egyes közműadatokról.

A Geotermikus Klaszter segítségével rendezvényeket és versenyeket szerveztek, hiszen a geotermikus energia népszerűsítése a hevesi régióban felettébb ésszerűnek tűnik az északi területek adottságai miatt. Most azt próbálják elérni, hogy az Új Széchenyi Terv által azon vállalkozók, akik belevágnak az ésszerű, ám rendkívül költségigényes projektekbe, támogatáshoz juthassanak. A másik cél az, hogy az energiaszámlák bonyolultságát valamilyen módon csökkentsék, hiszen az unióban is éppen erről folynak a viták.

A kamara egyik legnagyobb sikere az energiabeszerzési közösség létrehozása volt. Ennek segítségével például a vállalkozások az egyik benzinkútláncnál öt forintos kedvezményt kapnak literenként az üzemanyagok árából. Ugyanúgy a földgáz és áramszolgáltatóknál is sikerült kialkudniuk a közösség számára egy lényegesen kedvezőbb árat. Ezekkel tavaly a kilencvenhárom vállalat a villamosenergia terén 164 millió forintot a fölgáz felhasználásban pedig több tízmillió forintot tudott megspórolni.