Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Innováció
Innováció
Montana: válságállóvá tesz az innováció
A Montana azért tudja sikeresen átvészelni a válságot, mert még idejében olyan innovatív termékek fejlesztésébe kezdtek, amelyek piacképesek - jelentette ki a cég operatív irányítását Vadász Páltól (aki a cég stratégiai irányításával foglalkozik a továbbiakban) az év elején átvevő Preklet István.

Az ügyvezető a sajtóbeszélgetésen elmondta, hogy a mostani sikerekben nagy része van annak is, hogy még idejében a magánvállalatok igényeinek a kiszolgálása lett a társaság stratégiájának irányvonala, az államigazgatástól származó bevételekre pedig ma már jóval szerény arányban építenek.

A Magyar Mérnök kérdésére Preklet elmondta, hogy nagyon jó visszajelzéseket kaptak a DigiSec kamerás őrzési rendszerükről , amely "értelmezi" a megfigyelt területen történteket, és ha szokatlan tevékenységet észlel, csak akkor riasztja a kezelőszemélyzetet.


A DigiSec rendszer arra az eddig megoldhatatlan problémára ad választ, ami minden biztonsági cégnek illetve ezért felelős vezetőnek komoly napi problémát okoz: hogyan figyeljen néhány ember folyamatosan 30-100 kamera képet egyidejűleg, miközben a cél nem a hagyományos rendszerek leváltása, hanem szolgáltatásainak jelentős feljavítása. A DigiSec kihasználja, hogy a gép jól tűri a monotonitást az ember pedig intelligens. Nagy monotonitású mozgások megfigyelését a gép végzi, és ha a megtanult vagy megtanított mozgásokhoz hasonlót vagy eltérőt „lát” akkor a hely ismeretétől függően felhívja a kezelő figyelmét a gyanús eseményekre.

Nagyon sikeres továbbá az InfoVadász elnevezésű szövegbányászati megoldás is, amely már harminc nyelven képes új információkat kibányászni szinte bármilyen adatbázisból, dokumentumhalmazból. A Montana Tudásmenedzsment Kft. a saját fejlesztésű, innovatív alkalmazások fejlesztésével egy időben a külföldi terjeszkedéssel, elsősorban a német nyelvterületen és Oroszországban próbál további sikereket elérni.