Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Bulvár
Bulvár
Az SAP versenyhajókra is fejleszt rendszereket
Ismét támogatja a legnagyobb vitorláseseményként ismert Kiel-i vitorláshetet az SAP. A balti-tengeri város partjánál júniusban megrendezésre kerülő fesztiválra ötezer hajózót várnak.


A szponzoráció keretében a szoftvercég olyan eszközöket bocsát a versenyzők rendelkezésére, melyek segítséget adnak az aktuális taktika meghatározásában, valamint a nézők számára lehetővé teszi az aktuális helyzet nyomon követését.

„Sokak számára nem könnyű átlátni, hogy mi történik éppen a vízen. Gyakran a bójáknál, a célvonalnál sem egyértelmű, hogy melyik hajó van elől - olvasható a sajtóközleményben. GPS-es nyomkövető, valamint 2-és 3D megjelenítést végző partnerekkel közösen az SAP olyan eszközt fejlesztett ki, mely a hajókról származó adatokat integrálja a pályaszenzorokból származó széladatokkal" -mondta Stefan Lacher, a SAP Sailing Program technológiai igazgatója.

2011-ben az SAP egy analitikai megoldást mutatott be Kielben, mely az összes versenyző adatát jelenítette meg egy platformon. Itt élőben lehetett követni például az egyes hajók mozgását, egymáshoz viszonyított távolságát, a megérkezés várható idejét a következő pályahatárig, az átlagsebességüket. A kommentátorok az egy gombnyomásra előálló információkból egyedülálló részleteket tudtak meg a verseny minden pillanatáról. A résztvevők visszajelzésein alapulva a szoftvercég tovább finomította az élményelemet, hogy támogassa a nemzetközi közvetítést, és a helyszíni versenyzést.

Több mint 3 millió látogatójával ez lesz a legnagyobb nyári fesztivál Észak-Európában, ahol 50 ország csapata jelezte részvételi szándékát. Az esemény június 16-24-ig kerül megrendezésre Kiel-ben, Németországban.