Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Pénzügyeink
Pénzügyeink
Segíts Európán, az állam is megsegít
Néhány ipari ágazatban tevékenykedő cég akár állami támogatásban is részesülhet az Európai Unióban annak érdekében, hogy tartani tudják egyre gyengülő versenyképességüket a szennyezési kvóták felvásárlása miatt.


Az Európai Bizottság bejelentette, hogy bizonyos iparágakban tevékenykedő cégek állami támogatásban részesülhetnek annak érdekében, hogy a kvótavásárlások miatti gyengülő piaci helyzetüket kompenzálhassák.

A cégek gyengülése komoly problémát jelenthet az uniónak, hiszen általában óriásvállalatok azok, akik a kvótákat megvásárolják. Ezek azonban már nem húzzák sokáig, ha helyükön maradnak, ezért azt fontolgatják, hogy az Európai Unión kívülre helyezik át termelésüket, kikerülve ezzel a szabályozásokat. Ez azonban katasztrófához vezetne, hiszen nem csak számos munkahely kerülne veszélybe, hanem az érintett országok bevételei, illetve a környezeti értékek is, hiszen a kihelyezett termeléssel a környezetvédelmi szabályok is enyhülnének.

Az új előírások, vagyis az állami támogatások a kihelyezésnek leginkább kitett cégekre vonatkoznának, melyek a textil-, a fém-, illetve a vegyiparban űzik tevékenységüket. Az unió szerint ezek a vállalatok először nyolcvanöt százalékos, majd fokozatosan hetvenöt százalékra csökkenő állami segítség mellett működhetnek. Ezt a pénzt a megnövekedett áramszámlák kiegyenlítésére fordíthatják majd, ugyanis ezekben az ágazatokban jövőre a klímaváltozás elleni harcot szolgáló szennyezéscsere rendszer reformja miatt nagymértékben megnövekedhetnek az áramfogyasztás költségei.

Az egyik bizottsági tag azt is elmondta, hogy beruházási támogatással segíthetők lesznek a korszerű és környezetkímélő erőművek építései is.