Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Karrier
Karrier
Hiányszakma képzések
Magyarországon egyre nagyobb méreteket ölt a munkanélküliség, ám Európa többi állama sem kivétel ez alól. A gyors fejlődés miatt a fiatalok nagy része felsőoktatásban vesz részt, eközben pedig egyes szakmák szinte eltűnnek, pedig nagy szükség volna rájuk.


Az úgynevezett hiányszakmák komoly problémát jelentenek a hazai ipar számára, ugyanis nincs elég képzés, jelentkező, illetve végzett szakember. Tiszaörsön ezért a hátrányos helyzetben lévőket próbálják meg segíteni ingyenes oktatás keretében, mégpedig hiányszakmákra való képzésekben.

Ingyenes tanfolyamok indultak el Tiszaörsön, a leghátrányosabb helyzetű térségek felzárkóztatására kidolgozott program keretében. Három képzésben indultak el az oktatások:

  • Szociális gondozó és ápoló
  • Panziós, falusi vendéglátó
  • Szakács


A képzések helye a Tiszaörsi Általános Iskola épületében van. A képzéseket elvégzettek államilag elismert OKJ-s végzettséget kapnak, akik a kistérségben vagy azon kívül is jó eséllyel tudnak elhelyezkedni újdonsült szakmájukban. A képzésekre a 18-59 év közötti, nem foglalkoztatott személyek (munkanélküli, inaktív) jelentkezhetnek.

Versenyképes szaktudás, államilag elismert OKJ bizonyítvány, közlekedés, oktatási tananyagok, gyakorlati hely; ez mind-mind ingyenesen igénybe vehető, hiszen a térség felzárkóztatása nem csak a településnek, hanem Magyarországnak is fontos. Ez a TÁMOP-5.1.1.-09/6-2010-0049 támogatásból is jól látható. Az Európai Unió is hozzájárult a képzések lefolytatásához, mégpedig a Szociális Alap társfinanszírozásával.

Minden jelentkezőt szeretettel várnak!