Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Pályázatok
Pályázatok
Felzárkóztatás
„Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért" címmel Uniós támogatást nyert Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulása, a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány, valamint a Medgyesegyházi Fiatalokért Közhasznú Egyesületből álló konzorcium TÁMOP-5-1-3-09/2-2010-0047 jelzésű pályázata.


A projekt fő célja, hogy a halmozottan hátrányos településeken a mélyszegénységben élő családok életkörülményeit javítsák, segítség reintegrálódásukat a társadalomba, közösségépítő tevékenységekkel növeljék a társadalmi hálózat kialakulását.

A projekt megvalósulását segítő akcióterv keretében kidolgozásra került programok, melyek segítik a célok megvalósulását: önellátási készséget fejlesztő programok, okos pénzkezelés program, hátrányos helyzetű gyerekek fejlesztése, közösségfejlesztő programok, internet és digitális írástudás terjesztése program, szociális szakemberek célzott képzése, mentorprogram.

A pályázat akcióterülete a Mezőkovácsházi kistérség tizenöt települése, ahol a 37.102 főnyi lakosság számára a legnagyobb nehézséget az előnytelen gazdasági átalakulás, a munkahelyek hiánya, a munkanélküliség magas aránya, a munkaerő és a lakosság elvándorlása, a korösszetétel és képzettségi szint romlása, a hátrányos helyzetű lakosság magas aránya jelenti, valamint az, hogy a hátrányos helyzet továbböröklődik a családokon belül.

A projekt közvetlen célcsoportjai közé tartoznak a mélyszegénységben élők családjaikkal együtt, munkanélküliek, aktív korú inaktívak, kettőnél többgyerekesek, alacsony iskolai végzettségűek. A célcsoport másik részét a térségben dolgozó szervezetek vezetőinek, alkalmazottainak, aktivistáinak azon köre teszi ki, akik a mélyszegényekkel kapcsolatban állnak.

Bővebb információt a http://delbekes.513.hu oldalon találhat.