Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Tudomány - Áltudomány
Tudomány - Áltudomány
Elem a fülben
Szervezetünkben is található természetes feszültségforrások, melyek elektromos energiával látják el szervezetünket. Amerikai kutatók szerint ezek az elemek elegendő energiát képesek szolgáltatni egy kisebb eszköz működtetéséhez.


A MIT (Massachusetsi Műszaki Egyetem) tudósai a belső fülben lévő potenciálkülönbséget vették alapul, amikor a biológiai telepeket vizsgálták. Elsőként sikerült egy olyan eszközt a fülbe ültetni, melynek energiaellátását maga a szervezet oldotta meg.

A szakembereknek a világon elsőként sikerült egy mesterséges eszközt úgy a fülbe ültetni, hogy annak energiaellátását a szervezet biológiai eleme szolgáltatja. A kísérleti alany, vagyis a tengerimalac hallása egyáltalán nem károsodott.
A MIT és a Harvard Egyetem közös egészségtudományi és technológiai részlegének fülsebésze, Konstantina Stankovic elmondta, hogy az állatok fülébe épített elektródák a belső fülben található biológiai elembe kapcsolódnak és olyan eszközt működtetnek, mely nagyon kis teljesítményt vesz fel. A jövőben ezekkel a szerkezetekkel folyamatosan nyomon követhetik a hallássérült vagy egyensúlyzavarban szenvedő betegek biológiai folyamatait, valamint a legkülönfélébb terápiák hatását.

Az állatok a beültetést követően ugyanúgy reagáltak a hallásvizsgálatokra, mint előtte. Az eszköz az implantáció után tökéletesen működött és vezeték nélküli módszerrel továbbította a jeleket egy külső fogadóeszköz számára.
A biológiai elemről már fél évszázada tudnak a tudósok, ám eddig még senki nem kísérelte meg energiaforrásként hasznosítani.