Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Távközlés
Távközlés
Lezárul egy korszak
Lezárult egy fontos mobiltelefon korszak: a Nokia bejelentette, hogy leáll a Symbianos rendszerrel rendelkező készülékeinek gyártásával. Sokan nem is tudják, hogy ilyen operációs rendszerű telefont használnak.


A finn telefongyártó nemrégiben bejelentette, hogy leáll Symbianos rendszerrel rendelkező eszközeinek gyártásával. A Nokia 808 PureView az utolsó mohikán ebben az érában.

Nagyon fontos korszak zárult le a mobiltelefonálás történetében, ugyanis az utolsó gyártó is befejezte Symbian operációs rendszerrel működő készülékeinek gyártását. Számítások szerint az 1997 óta működő rendszerből mintegy ötszázmillió darabot adtak el, ami éppen megfelel az eddig eladott iOS rendszerrel szerelt mobilok számának. Annak idején a Nokiával közösen a Samsung, az LG és a Sony Ericcson is a Symbian Foundation tagja volt, ám a többiek idővel kiléptek a szövetségből és a Nokia egyedül maradt.

Abban a pillanatban, amikor megjelent az iPhone OS, a Symbian idejemúlttá vált. Bár a finnek még hittek a megváltásban és tovább fejlesztgették a rendszert, mégis az időközben elkészült Android is megelőzte őket.

Nagyjából két évvel ezelőtt a Nokia bejelentette, hogy a Symbian után (illetve vele párhuzamosan is) a Microsoft WindowsPhone rendszerére koncentrál majd. Ez részben sikerült is nekik, hiszen legtöbb eladott telefonjukon már ilyen rendszer működik, ám az Androidnál fejlettebb, de ugyanakkor lassabb és megbízhatatlanabb Windows Phone egyelőre nem hozta meg a várva várt sikert a Nokia számára.