Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Bulvár
Bulvár
Az első áldozat
Csődöt jelentett Kína és egyben a világ egyik legnagyobb napelem gyártója, a Suntech. A hatalmas piaci túlkínálat miatti áresés, valamint az amerikai és európai dömpingellenes eljárások igencsak hátrányosan érintették a nagyvállalatot.


A New Yorki tőzsdén jegyzett cég a múlt hét végén képtelen volt törleszteni 541 millió dollár értékű kötvénytartozását hitelezőinek, a legfrissebb hírek szerint pedig már reorganizációs csődeljárás indult ügyében. Nyolc kínai bank beadványa eredményeként bírósági eljárás van folyamatban. A bankok felé fennálló tartozás összege meghaladja az 1,1 milliárd dollárt.

A Suntech kelet-kínai Csiangszu tartomány Vuhszi városában lévő központjában egyelőre nem kommentálták a hírt. A vállalat egyik vezetője kedden ugyanakkor már jelezte, átszervezésekre kerül majd sor. A cég éléről korábban elmozdították annak alapító elnökét Si Ven-pinget, aki a lépést jogellenesnek nevezte.

A Suntech az utóbbi időben nem tudott megküzdeni a piacon tapasztalható túlkínálattal, s vele az áreséssel, de az amerikai és európai uniós dömpingellenes kereskedelmi eljárások is hátrányosan érintették.

2012 elején, amikor már négy egymást követő negyedévben veszteséget volt kénytelen jelenteni, a cég beszüntette eredményeinek nyilvánosságra hozatalát. Úgy tudni, hogy kétmilliárd dolláros tartozása van.

A tavalyi évben csaknem negyven százalékkal zuhant Kína napelem exportja, miközben a kínai vállalatok kilencven százalékban külföldi piacra termelnek. Az ágazat felett tornyosuló felhők láttán a központi kormány már tavaly olyan belföldi ösztönző intézkedéseket fontolgatott, amelyek a hazai piacot serkentenék.