Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Innováció
Innováció
Okos Jövő
Az Okos Jövő Innovációs Klaszter március végén tartott tisztújító gyűlésén egy komoly, európai szintű együttműködés létrehozását tűzték ki célul a jelenlévők.


A négyéves múltra visszatekintő klaszter, korábban Vállalkozásfejlesztési és Informatikai Klaszter néven, elsősorban kkv-ket tömörítve működött. A mai, mérföldkőnek tekinthető, tisztújítást és tagfelvételt követően, az okos mérési és okos hálózati technológiák elterjesztését kívánja a Klaszter, a különböző méretű vállalatok, intézmények és önkormányzatok összefogásával támogatni. Mindez lehetővé teszi az energiával való hatékonyabb gazdálkodást, a zöld energiák egyre növekvő mértékű hasznosítását is.

Az Okos Jövő Innovációs Klaszter, az energetika jövőjét már rövidtávon is meghatározó okos mérés (smart metering) és okos hálózatok (smart grid) elterjedését kívánja elősegíteni. A Klaszter üzletépítő közösségként, segíti tagjait, hogy az okos mérési és okos hálózati technológiák elterjesztésével kapcsolatosan együttműködéseket, projekteket, konzorciumokat tudjanak kialakítani.

A Klaszter tagjai között nagy számban szerepelnek a KKV szektor szereplői, az energetikai iparág és az érintett kör nagyvállalatai, innovatív kutatóhelyek, egyetemek és egyéb, érintett szervezetek is. A meglévő tagok sorába új tagként csatlakozott többek között a GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt., a Siemens, az ABB, az ALSTOM, az E.ON, a Magyar Telekom Nyrt., az MVM Net Zrt., és a Budapesti Erőmű Zrt. A tisztújításon sor került a vezetőség megválasztására is. A Klaszter elnöke Bertalan Zsolt, a MAVIR vezérigazgatója, társelnökei Huber Krisztián, a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület smart munkacsoport vezetője és Fürjes Balázs, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója lett. A Klaszter titkári pozíciójára Lengyel Andrást, a MAVIR vezérigazgatói titkárságvezetőjét választották meg.

A Klaszter műszaki, kereskedelmi és szakpolitikai kérdések elismert kompetencia-központja kíván lenni, az okos mérés és az okos hálózatok terén, mind hazánkban, mind a közép-kelet-európai régióban. Az Okos Jövő Innovációs Klaszter olyan sokszereplős üzletépítő együttműködés, amely arra hivatott, hogy formai kereteket biztosítson az érintettek számára (beszállítók, energiaipari társaságok, fogyasztók, nem kormányzati szervezetek, stb.), annak érdekében, hogy azok minél többet profitálhassanak az okos mérés és az okos hálózatok kínálta lehetőségekből.

„A mai naptól a Klaszter a hatékony és megbízható technológiák átvétele érdekében folyamatosan figyelemmel kíséri a nemzetközi gyakorlatot, és támogatja minden szereplőjét az okos hálózati technológiák kutatása és az eredmények hasznosítása érdekében. Mindemellett információs porondot is kívánunk biztosítani mindazok számára, akik az okos mérésben, illetve az okos hálózat technológiájának bevezetésében érdekeltek." - mondta el Dobronyi Tamás a Klaszter Kommunikációs vezetője és hozzátette: „A szakmai közönség és a lakosság számára ismeretterjesztő eseményeket fogunk szervezni."