Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Közélet
Közélet
A technológiai fellendülés élénkítheti a logisztikát
Új technológiai gyártóbázis vagy K+F központ hazánkba telepítésétől várna fellendülést a logisztikai ipar. A rendkívül gyorsan változó iparág az ellátási láncot és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtó cégektől is azonnali választ kíván.


A globális technológiai piac növekedését elsősorban három szegmens: az okostelefonok, a táblagépek és az ultrabookok generálják. Ezeken a területeken elemzők szerint a 2013-tól 2016-ig terjedő időszakban a bővülés átlagos éves üteme több, mint harminc százalékos lesz, de az okostelefonok és az ultrabookok esetében elérheti akár az ötven százalékot is. A legintenzívebb fellendülés földrajzi viszonylatban elsősorban a BRICMI (Brazília, Oroszország, India, Kína, Mexikó és Indonézia) országokban várható, amelyek a piac többletnövekedésének több mint felét generálják majd. A fejlődő országokban a technológiai piac növekedési rátája várhatóan kétszerese lesz a fejlett országokénak, amely valószínűleg jelentősen átrajzolja majd a gyártó cégek helyzetét, árazási politikájukat, mind a fejlesztő és gyártó központjaik elhelyezkedését.

Globális viszonylatban a szakértők arra számítanak, hogy a technológiai szektornak (elsősorban mobileszközök, PC-k és notebookok) köszönhetően az összforgalom átlagos éves növekedési üteme négy-öt százalék lesz 2012. és 2016. között. A DHL Express e szektorhoz kapcsolódó forgalma Magyarországon várhatóan a 2012-es szinten marad az elkövetkezendő években. A szállítások jelentősebb növekedésére csak akkor lehet számítani, ha új technológiai gyártóbázis vagy K+F központ települ az országba.

„A technológiai szektor a DHL stratégiájában kiemelt helyet foglal el - mondta el Üveges Zoltán, a DHL Express üzletfejlesztési vezetője. - Különböző projektek keretében a DHL egyes üzletágai részt vesznek technológiai alapanyagok és részegységek szállításában, jellemzően távol-keleti országokból és Észak-Amerikából Európába, a végtermékek raktározásában és disztribúciójában, az értékesítés utáni, vagyis az ún. aftermarket tevékenységek (alkatrészek, tartozékok disztribúciója, és meghibásodott, visszahívott termékek szállítása) logisztikai támogatásában, illetve a gyártásból való közvetlen kiszállításban is."

Magyarország gazdasága, regionális versenyképessége szempontjából a technológiai szektor hagyományosan az egyik legfontosabb ipari szegmens. A technológiai gyártás és javítás értéke közel 4000 milliárd forint volt 2012-ben - ezzel a feldolgozóipar és a járműgyártás után a harmadik legnagyobb értéket termelő iparág hazánkban. Ezen a területen Magyarországon számos, márkázott termékek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó cég, illetve kihelyezett gyártással, összeszereléssel, javítással foglalkozó vállalat van jelen, akik a globális trendeknek megfelelő igényeket támasztanak a logisztikai vállalatokkal szemben is.

„Úgy látjuk, egyre nagyobb az igény a termékek direkt disztribúcióját megvalósító B2C logisztikai megoldásokra, hogy a raktározásra és készletezésre fordított idő és költség csökkenthető vagy kiküszöbölhető legyen - tette hozzá a szakember. - A dinamikusan változó környezetben a gyártóknak rendkívül gyorsan kell alkalmazkodniuk a fogyasztói igényekhez, ez pedig az elmúlt években a szektor logisztikai igényeit és ellátási láncát is átformálta. A szektorban működő vállalatok a termékek piacra juttatását időben lerövidítő, rugalmas és költséghatékony logisztikai megoldásokat keresik"- mondta el Üveges Zoltán.

A DHL Express nemzetközi workshopok és konferenciák keretében vitatja meg partnereivel a logisztikával szemben támasztott elképzeléseiket: a tavalyi berlini rendezvény után idén júniusban Sanghajban gyűlnek össze, hogy tapasztalatot cseréljenek az ellátási lánc kihívásairól, valamint a résztvevők a vállalat észak-ázsiai központját is meglátogathatják.