Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Közélet
Közélet
Magyarország teljesíti vállalásait
Kovács Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyekért felelős államtitkára a nemrégiben lezajlott Renexpo energetikai szakkiállításon elmondta, hogy hazánk teljesíteni tudja a vállalt dekarbonizációs célokat.


Az Európai Unió 2020-ra a megújuló energiaforrások arányának húsz százalékra növelését irányozza elő - emlékeztetett Kovács Pál.

Az európai stratégia céljai között szerepel az üvegházhatású gázok húsz százalékos csökkentése az 1990-es szinthez képest. Az uniós tagállamok közül Magyarország az egyik legjobban teljesítő ország, 1990-hez viszonyítva már harminchárom százalékkal csökkent az üvegházhatású gázok kibocsátása - közölte Kovács Pál.

Magyarország a megújuló energiaforrások arányának 14,65 százalékra emelését tűzte ki célul 2020-ra. Ez az arány mostanra 9,3 százalékra nőtt, jó úton haladunk a vállalások teljesítésében.

A primer energiafelhasználásban Magyarország tíz százalékos csökkentésre kötelezte el magát 2020-ig. A vállalást már 2012-re teljesítette, az 1990-es szinthez képest 10,9 százalékkal csökkent a magyarországi primer energiafelhasználás. Kovács Pál felhívta a figyelmet arra is: az energiatakarékossági és -hatékonysági, a kibocsátáscsökkentési, illetve a fenntarthatósági célok csak akkor teljesíthetők, ha az ország adottságaihoz igazodva történik a megújuló energiaforrások, a fosszilis energiahordozók és az atomenergia alkalmazása.

A rezsicsökkentés évében nemcsak az energiaárak kordában tartása a cél, hanem annak a szemléletnek a kialakítása is, amely hozzásegít ahhoz, hogy Magyarországra ne csak beérkezzenek különböző energiaforrások és technológiák - hangsúlyozta az államtitkár. Távlati célként képessé kell válni olyan alternatívák, innovációk létrehozására, amelyek innen indulhatnak el, új utat nyitva az európai energetikai válságkezelésben.

Deák Csaba, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökhelyettese elmondta: az energiatakarékosság, illetve a megújuló energiák használata Magyarország energiafüggősége miatt részben kényszer, de kötelesség is a globális környezeti problémák miatt.

Az elnökhelyettes kiemelte: az energia- és környezetipar olyan terület, amely generálja az innovatív vállalkozások születését. A kiállításon a fejlesztési tárca és az innovációs hivatal közös standján 12 fiatal vállalkozás mutatkozik be ötleteivel, innovatív megoldásaival.