Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Konferencia, rendezvény, díjak
Konferencia, rendezvény, díjak
Energiamenedzsment verseny
A Go Green int he City 2013 verseny legfotosabb szempontja, hogy előremozdítsa azokat a folyamatokat, melyek a fenntartható energiafelhasználást segítik elő városainkban. Középpontban az energiamenedzsment áll.


A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértőjének Go Green in the City elnevezésű nemzetközi esettanulmányi versenye a második szakaszához érkezett. A következő hetekben több, mint 110 egyetem 1424 résztvevője kap lehetőséget arra, hogy a vállalat mentoraival fejlessze tovább az ötletét. A Go Green in the City verseny a városokban bevezethető energiamenedzsment-megoldásokra összpontosít, és célja, hogy előmozdítsa a fenntartható energiafelhasználással kapcsolatos újításokat.

A Schneider Electric innovatív versenyében idén tizenkilenc ország hallgatói vehetnek részt. A megmérettetésre összesen 712 nevezés érkezett: a diákok harminchat százaléka Indiából, tizenegy százaléka Kínából, a regionális Go Green in the City East Asia verseny csatlakozásának köszönhetően huszonöt százalék pedig Kelet-Ázsiából érkezett.

A zsűri kiválasztotta a száz legígéretesebb projektet, ami azt jelenti, hogy a hallgatóknak mostantól 5 hét áll rendelkezésükre, hogy a Schneider Electric mentoraival fejlesszék tovább az ötletüket. A mentor program kulcsfontosságú eleme a versenynek, hiszen a hallgatók ez által kaphatnak betekintést a Schneider Electric működési folyamataiba. A verseny a diákok számára kiváló tanulási és kapcsolatépítési lehetőséget kínál, továbbá a vállalat értékeinek és kultúrájának mélyebb megismerését is magában foglalja.

A mentorok az eredeti tervek finomításában nyújtanak segítséget. A résztvevők feladata, hogy innovatív, piacképes energiamenedzsment-megoldásokkal alakítsanak ki olyan, a városok életében kulcsfontosságú területeken, mint a háztartások, a felsőoktatási intézmények, a kiskereskedelmi egységek, a vízgazdálkodás és a kórházak. A legjobb javaslatok figyelembe veszik a növekvő energiaigényt, a társadalmi fejlődést és a környezetvédelemmel kapcsolatos megfontolásokat.

A hallgatóknak május 20-ig kell benyújtaniuk a kidolgozott ötleteket. A június 27-én és 28-án, a Schneider Electric franciaországi Hive központjában megrendezendő döntőn a legjobb huszonöt csapat vehet majd részt. A vállalatcsoport tagjaiból álló zsűri mellett a kiválasztási folyamatban most első alkalommal a Schneider Electric munkatársai is részt vehetnek: az interneten szavazhatnak majd a nekik legjobban tetsző ötletre.
Az energiamenedzsment szakértő törekvéseinek értelmében a legalább egy női tagot számláló győztes csapat egy három földrészen átívelő utazást nyer, amelynek során a tanulók létesítmény-látogatásokon vehetnek részt, sőt állásajánlatot is kapnak a vállalattól.