Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Távközlés
Távközlés
Versenyképes Fairphone?
A fenntarthatóság jegyében készült el az a nem mindennapi okostelefon, amely amellett, hogy kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, még a fair trade szempontjait is figyelembe veszi a gyártás során.


Többször hallani kósza híreket, melyek olyan, szinte már az életünk részévé vált okostelefonokról szólnak, amiket munkások embertelen körülmények között gyártanak. A Fairphone ezen kíván változtatni.

Az új márka kiváló paramétereket vonultat fel: 325 dolláros árért 4,3"-os kijelzőt, négymagos, 1,2 GHz-es processzort, 1GB memóriát és 16 Gb tárhelyet kapunk. Utóbbi SD kártyával tovább bővíthető. Ami a kamerákat illeti, az előlapon egy 1,3 megapixeles található a video telefonáláshoz, hátul pedig egy 8Mp-es található a legkiválóbb minőségű képek készítéséhez.

A Fair Trade mozgalom részben arra fekteti a hangsúlyt, hogy a termék gyártása során minden a legmegfelelőbb módon működjék. A gyári munkások emberhez méltó körülmények között élhessenek, megkapják az őket illető bért. Mindeközben a környezet is nagyon fontos, ezért a fenntarthatóság kerül előtérbe, ugyanis a Fairphone gyártásakor leginkább újrahasznosított anyagokat használnak.

Az Android alapú telefon forgalmazója minden egyes gyártási folyamatot láthatóvá tesz a vevő számára, így az könnyen nyomon követheti, hogy miként történik a készülék árának kalkulálása.