Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Közélet
Közélet
Átlagosan nyolc év alatt térülhet meg a befektetésünk
A korszerűsítés által csökkentett fűtésszámla kevesebb, mint nyolc év alatt téríti meg a beruházott összeget egy teljesen átlagos, sátortetős háznál- derül ki az OTP Lakástakarék Zrt. közleményéből.


Az OTP Lakástakarék arra kereste a választ, hogy a fűtési költség megtakarításából finanszírozni lehet-e a beruházást a lakás takarékpénztári megtakarítással kombinált hitellel. A válasz szinte minden esetben igen volt.

A mintaprojektben szereplő huszonöt lakás között volt 1920-ban épült földszintes családi ház, hatvanas években felhúzott sátortetős ház, a kilencvenes években épült ikerházi lakás, a kétezres évek elején készült tetőteres ház, valamint sorházi lakás is.

Az energetikai korszerűsítés átlagos költsége a következő volt: a homlokzati hőszigetelés 1,5 millió, az ajtó-ablak csere 700 ezer, a kazáncsere pedig 750 ezer forint. A legdrágább a napkollektor felszerelésével kombinált kazáncsere volt, amely 2,5 millió forintba került.

Egy tipikus sátortetős ház hőszigetelése és ablakcseréje 1,4 millió forintba kerül, ez egyharmados fűtésiköltség-csökkenést eredményez, amely alapján kevesebb, mint nyolc év alatt térül meg a beruházás - állapította meg közleményében az OTP Lakástakarék Zrt.
Hozzátette: a mintaprojektben az 1970 és 1990 között épült házaknál volt a legrövidebb a felújítás megtérülési ideje.