Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Agrárium
Agrárium
Csökkenthetők a takarmányozási költségek
Fehérjeforrásként lehetnek fontos tényezői a takarmányozásban a bioüzemanyag-gyártás társtermékei, ugyanis ezzel csökkenthető a szójától való függőség - hangzott el a nemrégiben tartott szakmai konferencián.


A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára a takarmányozási fórumon beszélt arról, hogy az állattenyésztésben a versenyképesség megtartása érdekében csökkenteni kell a takarmányozási költségeket, a minőség fenntartása mellett.

Az állattenyésztés költségeinek - területtől függően - ötven-hetven százalékát teszik ki a takarmányköltségek. Magyarországon évente mintegy 5,4 millió tonna takarmányt használnak fel, amiből közvetlenül négymillió tonna a gabonaszektorból érkezik - tette hozzá. Kifejtette, a bioüzemanyag-gyártás melléktermékei is jól hasznosíthatók az állattenyésztésben, javítják jövedelmezőségét.

A helyettes államtitkár elmondta: a gabonaárak emelkedése tette aktuálissá az eszmecserét. Emlékeztetett: fontos, hogy a magyar állattenyésztők is korszerű ismeretekkel rendelkezzenek, hiszen ma már Magyarországon is folyik bioüzemanyag-előállítás. Úgy vélte, a fehérjében gazdag melléktermékek hasznosításának feltételeit is javítani kell.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke kiemelte: a mezőgazdaság termelhet energetikai célú alapanyagot is, az élelmiszer-alapanyagok termelési potenciáljának sérelme nélkül. Nem kell feltétlenül választani az energetikai, illetve az élelmiszer célú alapanyag-termelés között. Mindkettő lehetséges, adottak hozzá a lehetőségek és az állatok takarmányozásának feltételei sem szorulnak háttérbe - mondta.