Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Pályázatok
Pályázatok
Geotermikus pályázatok
Jászberény, Ferencszállás, valamint Kecskemét térségében a nemzeti fejlesztési miniszter három koncessziós pályázati felhívást tett közzé geotermikus energiahasznosítás tárgykörében.


A lehetséges befektetőknek Magyarország három területén nyílik lehetőségük kizárólagos bányászati koncessziós jogok pályázati úton történő megszerzésére a geotermikus energia kutatása, kinyerése és hasznosítása céljából, Jászberény, Ferencszállás és Kecskemét térségében.

A pályázati eljárásban bármely belföldi vagy külföldi természetes személy, valamint a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény által meghatározott szervezet részt vehet. A pályázattal kapcsolatos jogi, pénzügyi, műszaki és további feltételeket és információkat tartalmazó pályázati kiírásokat a pályázók a koncessziós pályázati azonosító lap kitöltése mellett a vételár befizetésével vásárolhatják meg. A kiírások 2013. november 14-ig, a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal (MBFH) Ügyfélszolgálati irodájában (1145 Budapest, Columbus utca 17-23.) vehetők át, munkanapokon 8-14 óráig.

Egy pályázó kizárólag egy érvényes pályázatot nyújthat be. A magyar nyelvű pályázatokat a kiírásban meghatározott módon, személyesen lehet benyújtani 2013. november 15. napján 10-12 óra között az MBFH Ügyfélszolgálati irodájában. Az eredményes koncessziós pályázat benyújtásához a pályázóknak a kiírásokban szereplő legkisebb koncessziós díjak hét százalékának megfelelő összegű pályázati biztosítékot kell letétbe helyezniük a pályázati határidő végéig, a részvételi díj (a koncessziós díjak három százaléka + ÁFA) befizetése mellett.

Az eredményhirdetés a benyújtási határidőt követő kilencven napon belül megtörténik. További hatvan nap áll rendelkezésre a koncessziós szerződések megkötésére, amely határidő a nemzeti fejlesztési miniszter által egy alkalommal, legfeljebb hatvan nappal meghosszabbítható. A geotermikus koncessziók időtartama a szerződés hatályba lépésétől számított harmincöt évre, míg a szénhidrogénekre szóló koncesszióké húsz évre szól. A szerződés időtartama mindkét esetben egy alkalommal, pályázat kiírása nélkül meghosszabbítható a jelölt idő felével.

A pályázatok kiírását, elbírálását és a koncessziós szerződések megkötését a nemzeti fejlesztési miniszter az MBFH közreműködésével végzi el a koncesszióról szóló 1991. évi XVI. törvény és a bányászatról szóló 1993. évi XLVIII. törvény rendelkezései alapján. Az elbírálás részletes szempontrendszerét, a koncessziós tevékenység engedélyezési eljárására, folytatására és befejezésére vonatkozó jogszabályok megjelölését, valamint a koncessziós szerződés tervezetének szövegét a pályázati kiírás tartalmazza.