Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Innováció
Innováció
CarSharing szolgáltatás indul Magyarországon
Az Avalon Car(e) Services és az Opel Magyarország közösen jelentette be Magyarországon elsőként a CarSharing szolgáltatás beindítását.

A CarSharing a világ más országaiban már régóta nagy sikerrel működő, személyre szabott közösségi közlekedési mód, mellyel a nap bármely szakában tetszőlegesen választott autókategóriát vehet igénybe. Olyan újfajta mobilitást tesz lehetővé, mellyel saját tulajdonú autó nélkül is bármikor autóhoz juthat. A CarSharing gondolata Svájcból indult útjára az állandósult közlekedési dugók, a város jobb levegőjének megőrzése, a tervezett és gazdaságos autóhasználat támogatása érdekében.


Ennek az innovatív, szemlélet formáló szolgáltatásnak a magyarországi bevezetésére hozott létre stratégiai partnerséget  az Avalon Car(e) Services és az Opel Magyarország. A szolgáltatást bevezető Avalon az Opelt választotta flotta-partneréül. Az Infopark területén az első CarSharing flottát és a rendszer működését mutatták be a sajtó képviselőinek. A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen az első Avalon CarSharing flottát az Infopark területén helyezték „üzembe”. Az Infoparkban található cégek tegnaptól már élvezhetik a CarSharing adta előnyöket és a gyakorlatban hasonlíthatják össze a céges autóflotta használatával.

A sajtótájékoztatón nem csak a nap 24 órájában teljes biztonsággal elérhető szolgáltatás előnyeit (pl. a saját vagy céges autóflotta fenntartási költségeinek megtakarítása, parkolási problémák kezelése) hangsúlyozták a partnerek, hanem annak a szemléletváltásnak a szükségességét is, amivel az autós társadalom hozzájárulhat a tervezett, tisztább és élhetőbb jövőhöz.

Az Avalon Car(e) Services részéről Ilosvai Péter vezérigazgató a CarSharing nemzetközi tapasztalatairól beszámolva a magyarországi bevezetés kapcsán hangsúlyozta, hogy „ez a lépés az Avalon részéről nem egyszerűen üzleti lehetőség, nem egyszerűen a magyar közlekedési palettáról hiányzó elem behozatala – bár ez is nagyon fontos - hanem küldetés. Küldetés, mert hisszük és valljuk, hogy a XXI. század közlekedése generálta problémákra mielőbbi és hatékony megoldást kell találnunk. Mindezt úgy, hogy a gazdasági környezet diktálta fokozott pénzügyi racionalitást is szem előtt tartsuk. Tervezze meg a napját, mi adjuk hozzá az autót!” 

„Az Opel, amely úttörő szerepet vállalt a magyarországi autóipar megteremtésében, örömmel csatlakozik olyan úttörő kezdeményezéshez, mint a CarSharing program. Az Avalon által indított CarSharing program nemcsak környezetbarát és gazdaságos, hanem egy kivételes, személyre szabott ajánlat az autósoknak. Magyarország vezető autómárkájaként is fontosnak tartjuk környezetet kímélő korszerű megoldásokat. Műszaki értelemben ezért az Opel sokat tesz: tavaly óta a hazai utakon fut már elektromos autója az Ampera és Szentgotthárdon, az Opel legkorszerűbb gyárában az év eleje óta Euro 6-os motorok új generációja készül.” - fűzte hozzá Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezetője.

„Nagy örömmel támogatjuk ezt az innovatív kezdeményezést és biztosítunk helyet az Avalon első CarSharing flottájának az Infoparkban. A szolgáltatás révén egy újabb költséghatékony és fenntartható közlekedési lehetőséghez jutnak az Infopark bérlői” – csatlakozott a házigazdákhoz Gasser Tibor, ügyvezető igazgató az InfoPark részéről. Az Infopark-flotta átadása természetesen csak az első lépés a szolgáltatás bevezetésében.

Ez év végéig Budapest legfrekventáltabb irodaparkjaiban további CarSharing autók várják majd a céges ügyfeleket. Az autófoglalást 7 x 24 órás call center és online foglalási felület segíti. Valamennyi autó egyedi azonosítóval és saját parkolóval rendelkezik. Az autó használója mindig tiszta, kifogástalan műszaki állapotú autóba ülhet és valóban csak a vezetéssel kell foglalkoznia. Az egyes autókategóriák tarifái (használati idő és kilométer alapú) tartalmazzák az üzemanyag költségét is. Egyetlen feladata van a felhasználónak: az üzemanyag alacsony szintjénél az autóban található MOL-kártyával megtankolni.