Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Pályázatok
Pályázatok
Új midibuszok beszerzésére írtak ki pályázatot
A Budapesti Közlekedési Központ az I. kerületi Önkormányzattal együttműködésben nyílt közbeszerzési eljárást hirdetett meg a fővárosi midibusz-flotta megújítására.


A beruházás 2,2 milliárd forintból, uniós források bevonásával valósulhat meg. Az autóbusz-flotta megújítása Tarlós István főpolgármester kiemelt célkitűzése, amelynek érdekében folyamatos és hathatós intézkedéseket vár a BKK-tól, ennek jegyében a most induló közbeszerzés sikeres lezárását követően tizenhat darab midibusz állhat forgalomba a budai Várban.

A mai napon kiírt közbeszerzési eljárás során tizenhat darab alacsonypadlós, környezetkímélő, korszerű midibusszal bővülhet a jelenlegi járműállomány. Az új buszok - sikeres közbeszerzés esetén - kb. egy éven belül jelennének meg a budai Várban. A 2,2 milliárd forint költségű beszerzés uniós források igénybevételével valósulhat meg a Kormány által már jóváhagyott I. kerületi Önkormányzat budavári átfogó rekonstrukciós projektjéhez kapcsolódva. Az együttműködés alapját az adja, hogy az önkormányzat érvényes támogatási szerződéssel rendelkezik a Budai Vár közlekedésének fejlesztésére vonatkozóan, és ez lehet az első sikeres kísérlet uniós forrásból autóbuszok beszerzésére, köszönhetően a Budai Vár közlekedési megújítására vonatkozó átfogó programjának.

A járművek EEV vagy EURO 6 besorolású dízelmotorral vagy hibrid meghajtással kell, hogy rendelkezzenek.

Az egykori kilencven darabos midibusz-flotta mára harminc tagúra apadt, amiből mindössze huszonegy darab áll nap mint nap forgalomba, ezen felül a buszok drágán, gyenge megbízhatósággal üzemelnek. Azokon a vonalakon kívül, ahol a hálózati tömeg- vagy méretkorlátozások miatt mindenképpen szükséges midibuszokat üzemeltetni, megvizsgálták annak a lehetőségét, hogy a korábban midibusszal, de a járműpark műszaki állapota miatt jelenleg szóló autóbuszokkal kiszolgált vonalakon mennyire gazdaságos visszaállítani a midibusz-közlekedést. A vizsgálat eredményeként megállapították, hogy jelenleg egy negyven darabos midi járműállomány fenntartása lenne indokolt, de akár hatvan darabos flotta üzemeltetése is racionális lehet Budapesten.

A Vár buszainak cseréjével párhuzamosan az új autóbusz-üzemeltetési modell keretén belül versenyeztetési eljárás folyik más hegyvidéki (Rózsadomb, Gellérthegy, Testvérhegy, Budafok, stb.) midibuszok cseréjére is, illetve szintén uniós forrásokból a Vár további autóbuszai esetében elektromos midibuszok beszerzését is tervezik a közeljövőben.