Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Környezetvédelem
Környezetvédelem
Sikeres volt a Green Walk
A Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének (HuGBC) rendezvénysorozata, a Green Walk komoly sikereket könyvelhet el. A bemutató során mintegy huszonkét létesítmény fenntartható megoldásaival ismerkedhetett meg a több, mint ötszáz érdeklődő.


A kezdeményezés a nemzetközi Zöld Építészet Hetének megünneplésére a szakma és a laikusok soraiból is vonzott érdeklődőket, a szinte minden esetben telt házas túrák során többek között környezettudatos, minősített irodaházak, autonóm és aktívházak, az épülő angyalföldi száz lakásos passzívház, az amerikai nagykövetség építkezése, vagy éppen az élőgépes technológiával működő dél-pesti szennyvíztisztító várta a látogatókat. A túrák szakmai vezetéssel zajlottak, így a résztvevők a leginkább illetékes szakembereknek tehették fel kérdéseiket - ezzel a lehetőséggel szerencsére minden alkalommal sokan éltek is! A rendezvénysorozat ünnepélyes záróeseménye pénteken, szeptember 20-án zajlott a budapesti Kiosk Bárban.

Ezen a záróeseményen hirdették ki a WGBC Leadership Award nemzetközi pályázat eredményeit is - a megmérettetésen, amelyen hazai projektek is indultak, Európa legzöldebb kezdeményezéseit keresték. Az európai régióban zöld épületek kategóriájában a csehországi Green City Court, vállalati kezdeményezések kategóriában a British Land, míg várospolitikai kezdeményezések témában a spanyolországi Vitoria-Gasteiz vitte el a pálmát. A pályázatra hét hazai induló is nevezett, ami rekordnak számít a régióban! Öt hazai pályázó projektjének ismertetőjét pedig a díjról készült összefoglaló brosúrában is kiemelték. A hazai indulókat e hét során a www.hugbc.hu weboldalon részletesebben is bemutatják.
A Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének (HuGBC) életében továbbra is igencsak mozgalmasan folytatódik az ősz: október 10-én egy jubileumi Green Talk XXL félnapos konferencia keretében mutatják be a hamarosan létrejövő Magyar Zöld Épületek Adatbázisát, amelyet az Egyesület állít össze a nemzetközi környezettudatos minősítéssel rendelkező hazai épületekről. A nyilvántartás októbertől lesz elérhető, megbízható forrást jelentve arról, mely hazai épületek rendelkeznek nemzetközi minősítéssel, és az milyen szintű. Az Adatbázis összeállítóinak reményei szerint ezzel a szakma képviselői, a média és a nagyközönség is naprakész tájékoztatást kap a terület hazai eredményeiről. A Green Talk XXL további előadásai olyan témákkal foglalkoznak majd, mint a fenntartható épületfelújítások, az építőanyagok újrahasznosítása vagy a Zöld Iroda Díj.

A rendezvények sorának következő állomásaként október 30-án a nemzetközi Aktívház Szövetség konferenciája várja az érdeklődőket, az esemény a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) szakmai támogatásával zajlik.