Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Informatika
Informatika
Magyarul tanul a G Data
A német G Data magyar nyelven is elérhetővé tette PC-s vírusirtó szoftvereit. A szoftvercég terjeszkedni kíván a közép-európai piacon, népszerűsége pedig folyamatosan nő a régió több országában, ami elsősorban kiemelkedő vírusfelismerési arányainak köszönhető.


A http://virusirto.hu oldalról már letölthetők a G Data windowsos lakossági szoftvereinek magyar nyelvű verziói. A G Data AntiVirus, a G Data InternetSecurity és a G Data TotalProtection szoftverek másfél évvel ezelőtt mutatkoztak be újra hazai piacon, és azóta folyamatosan nő ismertségük.

A figyelem elsősorban a két független szignatúramotort egy rendszerben alkalmazó megoldásnak köszönhető. A vírusirtó elsődleges feladata lenne, hogy megállítsa a kártevőket, a népszerű termékek különböző kiegészítő funkciói tömegének köszönhetően azonban sokszor pont erről az alaptulajdonságról szokott a legkevesebb szó esni. A G Data pedig ebben jó, legalábbis a Virus Bulletin, az AV-Comparatives és az AV-TEST laboratóriumok független tesztjei szerint, melyeken a német gyártó rendre az elsők között végez, miközben mások teljesítménye vagy csökken, vagy hullámozni kezdett az elmúlt években.

A teljesítmények megítéléséhez érdemes megnézni például a Virus Bulletin (http://virusbtn.com) rendszeresen közölt felismerési grafikonját, melyen a jól teljesítő megoldásokat a jobb felső sarokban kell keresni - itt találhatóak azok a szoftverek, melyeknek mind a szignatúra alapú felismerési képessége, mind a heurisztikus védelme kiemelkedik a többiek közül. Mivel a vírusirtók legnagyobb, és első pillantásra rejtett költsége a fertőzések okozta károk elhárításából adódik, a felismerési teljesítmény egyre fontosabbá válik, ahogyan ezek a költségek növekednek.

A kiegészítő funkciók tekintetében viszont a német gyártó sem marad alul versenytársaival szemben. A G Data InternetSecurity és a G Data TotalProtection programokban megtalálható szülői felügyelet modul segítségével például a tartalomszűrés mellett az is beállítható, hogy a gyermekek hány órát és mikor használhassák a számítógépet, majd ha ez az idő letelik, a szoftverek automatikusan kiléptetik a kiskorú felhasználót.

A G Data TotalProtection ezenkívül képes a meghajtón titkosított fájlszéfet létrehozni a bizalmas dokumentumok és képek tárolására, és mentést tud készíteni mind a teljes merevlemezről, mind pedig a kijelölt mappákról.