Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Informatika
Informatika
Magyarország elit programozói versengtek az NNG-nél
Hatalmas csatával zárult az NNG C++ Grand Prix programozói versenye a múlt hónapban a szoftverfejlesztő cég budapesti székházában. A selejtezőkön elindult, összesen mintegy háromszáz kódolóból nyolc diák- és hat szenior csapat jutott a döntőbe, hogy végül az NNG programozói által készített feladványon mérjék össze tudásukat. Az első helyet a verseny legfiatalabbjaiból álló Calmare csapat szerezte meg.


Az elmúlt évben a 288 jelentkezőből alkotott 96 csapatból az előselejtezőt követően végül
42 fő, összesen 14 team maradt állva. Nyolc diák és hat szenior csapat versenyzett a döntőben, hogy kiderítsék, melyikük a legjobb a számítógépes algoritmusok világában.

Hatalmas küzdelemben végül a legfiatalabbakból álló Calmare csapat által írt kliens diadalmaskodott a C++ Grand Prix programozói versenyen.

„Számtalan dolgot ki tudtunk volna hozni még a feladatokból, elég feszített volt a tempó. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy egyedi algoritmusokat kellett írnunk, egy kicsit előre olvasva a többiek fejében"- mondta el a győztes csapat.
A döntőben tizenhárom másik csapatot maga mögé utasító Calmare tagjai a 2014-es barcelonai Mobile World Congress konferencián való részvételre is jogot nyertek. Második helyen a szintén juniorokból álló giliszta végzett, számukra az NNG egy-egy Hermann Miller Celle® különlegesen ergonomikus széket ajánlott fel, a harmadik helyet pedig a szintén egyetemistákból álló 0b11umvirátus szerezte meg, amelynek tagjai Leap MotionTM Controllereket kaptak. A Red Bull® által biztosított, a legjobb szenior csapatnak járó különdíjat, három darab 2014-es Forma-1 Magyar Nagydíj belépőt a We are Laser Focused tagjai szerezték meg.

A versennyel kapcsolatban Magyari Andrea, az NNG HR igazgatója elmondta: „Örülünk, hogy versenyünkön összesen közel 300 programozó vett részt, juniorok és tapasztaltabbak egyaránt. Kiemelkedő volt a teljesítmény, amit a csapatok mind a selejtezők, mind a döntő során mutattak és számos kiváló tehetséget ismerhettünk meg. Közülük terveink szerint többen az NNG-nél folytatják majd pályájukat. Ha a hazai programozói utánpótlásra sokszor rá is mondják, hogy létszámban nehezen tud lépést tartani a piaci igényekkel, minőségben azonban biztosan a világ élvonalában vagyunk - ez most is bebizonyosodott" - tette hozzá Magyari Andrea.

Az NNG Kft.-ről
Az NNG Kft. az autóipari, az okostelefon és a személyi navigációs szektor egyik vezető szolgáltatójaként kínál fedélzeti 3D-s navigációs alkalmazásokat, melyekhez szolgáltatások széles köre, valamint egy univerzális szoftver- és térképfrissítő online portál kapcsolódik. A szabványként kezelt iGO Navigációs szoftvermotorra épülő egyedülálló technológia innovatív navigációs szoftvert, gördülékeny felhasználói felületet, illetve a navigációhoz kapcsolódó tartalmakat és szolgáltatásokat kínál világszerte a készülék- és autógyártók, hálózatüzemeltetők, professzionális szállítóvállalatok és egyéni felhasználók számára.
Az NNG iGO Navigációs szoftvert használó eszközök száma mára világszerte meghaladja a 20 millió darabot, míg a nemzetközileg is elismert harminc legnagyobb autómárkától származó megrendeléseinek száma a 30 millió darab licenszet. A navigációs piacon meghatározó, folyamatosan fejlődő és bővülő vállalat nyolc irodát működtet világszerte, többek között magyarországi központtal, Izraelben, Svájcban, Indiában, Ausztráliában, Kínában és az Egyesült Államokban (2x). A budapesti székház elnyerte az iroda.hu által szervezett ‘Az Év Irodája 2012' díjat.