Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Közélet
Közélet
Ismét fejlesztik az utastájékoztatást a GYSEV-nél
jabb helyszíneken találkozhatnak az utasok a GYSEV Zrt. állomási utastájékoztató rendszerével. A nagyképernyős, valós idejű adatokat megjelenítő információs monitorokat Répcelak, Csorna, Kapuvár és Fertőszentmiklós várótermeibe is felszerelik a vasúttársaság szakemberei.


A GYSEV megkezdte a virtuális utastájékoztatási rendszere kiépítését is: az említett négy település állomásain kihelyezett plakátok QR-kódja segítségével az utasok okostelefonra is letölthetik az adott településre érvényes menetrendet.

A GYSEV Zrt. jelenlegi fejlesztései olyan városokat érintenek, ahol intercity-vonatok is megállnak. Mostantól Répcelak, Csorna, Kapuvár és Fertőszentmiklós állomásokon 107 cm átmérőjű monitorokról kaphatnak aktuális információkat az utazók. A képernyőkön valós idejű adatok jelennek meg: az induló és érkező vonatok és vágányszámok mellett az utazóközönség az esetleges késésekről is percre pontos információt kaphat. Az utastájékoztató rendszer a GYSEV saját fejlesztésében készült, ennek köszönhetően a négy helyszínen mindössze 2 millió forintba került.

Újdonság a vasúttársaság utasainak a január közepétől működő virtuális utastájékoztatás. Ennek lényege, hogy az állomásokra plakátokat helyez ki a GYSEV, az ezeken található QR-kódot pedig okostelefonjával beolvashatja az utas. Így a telefonon azonnal megjelenik az adott állomásra vonatkozó menetrend, amely megegyezik az utastájékoztató monitorok valós idejű adataival. Az adatok ezt követően bármilyen más helyszínen és időpontban is megjeleníthetők.

A QR-kód beolvasásához egy mobiltelefonos alkalmazás letöltése szükséges, majd ez az alkalmazás a kamera segítségével beolvassa a kódot és értelmezi.

„A GYSEV alapvető célja a vasúti szolgáltatások színvonalának folyamatos emelése. Ebben kiemelt szerepet játszik az utazóközönség gyors és pontos tájékoztatása. Mind az állomási utastájékoztató rendszerünk fejlesztése, mind pedig az újdonságként bevezetett virtuális utastájékoztatás komoly mérföldkő a vasúttársaság életében. Büszkén mondhatom, hogy mindkét esetben saját fejlesztésekről van szó" - tudatta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

A GYSEV Zrt. tervei szerint a következő hónapokban a Győr-Sopron vonal összes állomásán és megállóhelyén kihelyezik a virtuális utastájékoztatáshoz szükséges QR-kódokat megjelenítő plakátokat. Kapuvár állomáson az épületben zajló felújítási munkálatok miatt néhány héttel később szerelik fel az utastájékoztató monitort.