Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Környezetvédelem
Környezetvédelem
Nem döntenek a célszámokról
Szlovákia uniós képviselője, Ivan Korcok szerint az Európai Tanács nem hozza meg a döntést a márciusban esedékes ülésén a 2030-ig szóló klímavédelmi célkitűzésekről.


Az Európai Bizottság januárban arra tett javaslatot, hogy az Európai Unió 2030-ig az 1990-es szinthez képest 40 százalékkal csökkentse az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, energiaszükségletének pedig több mint negyedét, 27 százalékát megújuló energiaforrásokból fedezze.

Korcok világossá tette, hogy Szlovákia ez utóbbi kikötéssel egyáltalán nem ért egyet, ők azt szeretnék, ha csak az üvegházhatású gázok kibocsátását kellene kötelezően mérsékelni. Egyértelművé tette, hogy szerinte három dolgot kell szem előtt tartani: a "klímavédelmi ambíciót" összhangba kell hozni azzal, hogy milyen hatást gyakorol az energiaárakra és a versenyképességre.

"Abszolút korai volna, ha valaki arra törekedne, hogy a márciusi EU-csúcs konkrét célszámokat fogadjon el. Ez nem valószerű, és igazából okot sem látunk erre" - húzta alá a nagykövet, aki szerint globális fellépés híján aligha volna értelme az önálló európai kötelezettségvállalásnak. Nem szorít az idő - tette hozzá a nagykövet.

Az iparági szereplők részéről George Babcoke, a US Steel kassai vállalatának elnöke, az amerikai acélipari vállalat alelnöke arról beszélt, hogy talán a mostani az első olyan alkalom, hogy nem teljesen negatív az iparág véleménye egy javaslatról. Babcoke is arra utalt, hogy Európa nem szaladhat előre, ha a világ nem tart vele lépést, és felidézte az osztrák acélipari vállalat, a Voestalpine példáját, amely végül úgy döntött: nem a Fekete-tenger környékén fektet be milliárdokat, mert úgy ítéli meg, hogy az európai klímavédelmi és környezetvédelmi előírások "problémát jelentenek", hanem Texasban, ahol olcsóbb a földgáz és kevésbé szigorúak az előírások.
Györkös Péter nagykövet rámutatott, hogy a bizottság által januárban előterjesztett javaslatcsomag rendkívül átfogó, a hivatalos magyar álláspont pedig véglegesítés alatt áll. A minőség fontosabb, mint a sebesség - húzta alá a nagykövet.