Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Pályázatok
Pályázatok
Energiahatékonyság Fejér megyében
A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a „Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért - mintaprojekt Fejér megyében" elnevezésű program keretében egy szakmai képzés és három pályázat került kiírásra.


A pályázatok különböző célcsoportoknak kerültek kiírásra, ezzel is hozzájárulva a hosszú távú viselkedésminták, az energiafelhasználással kapcsolatos pozitív attitűdök kialakításához Fejér megye lakosságában.

Építsd meg kicsiben!
A tervezni, barkácsolni, építeni kedvelő jelentkezőknek a Gazdaság Háza mintaprojekt beruházásai során alkalmazott műszaki, építészeti és technikai megoldások felhasználásával kell tervezni egy energiahatékony épületet (vagy átalakítani egy már meglévőt).

A kétfordulós pályázat első körében a modellek írásos tervét várják a szervezők március 24-ig. A tervek közül a legjobb ötöt a tervező csapatok megépíthetik - ehhez a pályázat kiírója 200.000.- Ft értékig biztosítja az alapanyagokat.

A projekt házigazdájaként a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara maga is nagy hangsúlyt fektet az energiatudatosságra, és igyekszik példát mutatni Fejér megye lakosságának.

A meghirdetett Takarékossági verseny célja, hogy a középiskolások testközelből is megtapasztalják, mekkora jelentősége lehet a tudatos energiafelhasználásnak. A verseny lényege, hogy a nevező iskolák a pályázati időszakban minél nagyobb arányban tudják csökkenteni villamosenergia-, és vízfogyasztásukat, valamint a kibocsátott hulladék mértékét.

Március 3-án, hétfőn elindult a „Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért - mintaprojekt Fejér megyében" program Rajzversenye, melyre 7. és 8. osztályosok rajzait várják a szervezők fenntarthatóság témában.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által meghirdetett Rajzpályázat általános iskolás, illetve hat- és nyolcosztályos gimnáziumba járó diákok figyelmét hivatott ráirányítani a fenntarthatóságra és a környezet iránti felelősség fontosságára.

A pályázaton a meghatározott korcsoportba tartozó diákok vehetnek részt az energia- és környezettudatossággal, fenntarthatósággal kapcsolatos rajzaikkal, melyeket a hagyományos technikák mellett kollázs formájában is elkészíthetnek.

A TÁMASZFAL képzés során egymásra épülő szakmai előadásokat, foglalkozásokat tart a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a társasházak környezettudatos üzemeltetéséről és az energiahatékonyságról. Cél, hogy a program részvevői gyakorlatban hasznosítható tudást kapjanak, megismerkedjenek a lehetőségekkel, és tisztában legyenek a lakóépületek energiatakarékossági célzatú átalakítása során alkalmazható jogi-, gazdasági- és környezetvédelmi szabályokkal.