Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Közélet
Közélet
Családbaráttá válik az online szállásfoglalás
Tízből négy online szállásfoglalás apartmanba vagy vendégházba szólt 2013-ban, ami egyértelműen a családi utazások nagyobb népszerűségének köszönhető. A Szallas.hu ezért olyan fejlesztéseket vezetett be, amelyek a foglalást és a szállások adminisztrációját egyaránt megkönnyítik, a szállodák esetében pedig mostantól a valós idejű foglalás is elérhető.


A tavalyi turisztikai szezon talán az apartman-tulajdonosoknak kedvezett leginkább: a szállásfoglalások számában hét százalékos, míg az átlagos foglalási értéket tekintve kilenc százalékos növekedést mutatnak ebben a kategóriában a Szallas.hu statisztikái. „Ez egyértelműen a családi utazások népszerűségének növekedését mutatja, ezért idén teljesen megújítottuk a foglalási rendszerünket" - mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója.

Az új megoldás többek közt hatékonyabban kezeli, ha többen utaznak együtt, így felgyorsul a foglalási folyamat. „Például ha egy ötfős család menne szállodába nyaralni, akkor egyazon folyamatban állíthatják be a lefoglalni kívánt szobák számát, nem kell minden szobára külön megrendelést feladni" - magyarázta a Szallas.hu ügyvezető igazgatója. A keresési és találati oldalt is továbbfejlesztették, hogy jobban igazodjanak a megadott paraméterekhez akár szabad szavas keresés esetén is.

A Szallas.hu új motorja ugyanakkor a szállásadók számára nyújtja a legtöbb újdonságot. A nyaraló- és vendégház-tulajdonosok például a „teljes ház beállítása" opció kiválasztásakor egy egyszerűsített adminisztrációs felülettel találkoznak, amelyen gyorsabban, de a korábbiaknál relevánsabb információkkal tudják beállítani ajánlataikat. Ezen felül részletesebben lehet megadni a pótágyazási lehetőségeket is.

A szállodáknál igény szerint elindítják a kontingenskezelést, ami a valós idejű, pillanatnyi kapacitásokra alapozó foglalás lehetőségét biztosítja. „A szálláskeresésnél egyre nagyobb szerepet kapnak a mobileszközök, amelyek révén nő az azonnali foglalás aránya is. A kontingenskezeléssel azonban a szállodatulajdonosok könnyebben alkalmazkodhatnak az utazók pillanatnyi igényeihez" - tette hozzá Szigetvári József.

A fejlesztések emellett rugalmasabb és precízebb árazást is lehetővé tesznek. A Szallas.hu ügyvezető igazgatója szerint például a gyermekkedvezmények és pontos gyermekárak megadásával hatékonyabban szólíthatók meg a családos utazók, ugyanakkor a napi árazással könnyebben kezelhetők a bizonyos időszakokban gyorsan változó kapacitások. Emellett a szálláshely díja már a foglalók száma alapján is megadható, így más áron lehet értékesíteni ugyanazt a szobát egy vagy háromfős ajánlatkérésnél, ami szintén a kihasználtság maximalizálásában segíti a szállásadókat.