Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Környezetvédelem
Környezetvédelem
Biomassza kazánt gyárt a Viessmann
A Viessmann Technika Dombóvár Kft. mintegy kilencszázmilliós uniós támogatással bővítette gyártókapacitását. Ennek és a biomassza kazánok gyártásának köszönhetően jelentősen növelni tudta árbevételét a tavalyi évben.


A jelenleg 300 embert foglalkoztató társaság árbevétele a 2011 és 2013 között megvalósított fejlesztés eredményeként 2012-ben az előző évinek több mint duplájára, 3,8 milliárd forintra nőtt. Az összeg döntően exportértékesítésből származott.

Király Gyula ügyvezető igazgató elmondta: a 2013-as árbevétel 17 millió euró, a cég eredménye 180 ezer euró körül alakul, az idén pedig tizenöt százalékos árbevétel-növekedést terveznek. Tavaly 7000 darab, húsz-nyolcvan kilowatt teljesítményű biomasszakazán készült a dombóvári üzemben.

A kft. tájékoztatása szerint 883 millió forintos beruházással, 226 millió forintos európai uniós támogatással bővítették az üzem gyártó kapacitását. A projekt keretében a cég hetven fős létszámbővítést is vállalt.

A kft. anyavállalata, az allendorfi székhelyű Viessmann Holding International GmbH világszerte összesen mintegy 8000 embert foglalkoztat leányvállalatainál. Az 1980-as évekig főleg a hagyományos gáz- és olajtüzelésű kazánok gyártása jelentette a vállalat fő profilját, azóta biomassza-kazánokat, szolár- és napkollektor rendszereket, hőszivattyúkat, biogáz-rendszereket gyárt.