Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Építészet
Építészet
Nyolc darab híd felújítása kezdődik
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, az Új Széchenyi Terv Közlekedés Operatív Program támogatásával összesen nyolc közúti híd újul meg 2014-ben bruttó 2,5 milliárd forint értékben.


A hídrekonstrukciós projektek minden esetben tartalmaznak átépítéseket, szélesítést, teherbírás növelést, illetve részleges felszerkezet cserét, továbbá teljes körű felújításokat is.

Mint arról korábban hírt adtunk, régóta várt beruházásként megvalósul a győri Baross Gábor vasút feletti híd rekonstrukciója, Somogy megyében pedig a 76-os főutat Balatonszentgyörgynél a vasút felett átvezető híd teljes felújítása történik meg.

Ezen kívül Bács-Kiskun megyében az 51-es főúton Tassnál található Kiskunsági-főcsatorna-híd, illetve az 5-ös főúton a Kecskeméti vasút feletti híd teljes felújítása történik meg. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Hercegkútnál a 37-es főúton a Hercegkúti-patak-híd, valamint a 27-es főúton a Szini Jósva-patak-híd teljes körű átépítését végzi el a kivitelező. Vas megyében szintén két helyszínen történik beavatkozás: a 8-as főúton a Rátóti Körmend-Szentgotthárd vasút feletti híd szélesítése, teljes felújítása, teherbírás növelése valósulhat meg, valamint a 87-es főút Rumi Rába-hídja újulhat meg teljesen.

A munkaterületeket valamennyi kivitelezési helyszínen átadta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a kivitelezőnek. A Szini Jósva-patak-hídon, Győrben, Balatonszentgyörgyön és a Rumi Rába-hídon már zajlik a kivitelezés. A többi helyszínen az előkészítési munkák folynak. A Tassi Kiskunsági-főcsatorna hídon május végéig, Hercegkúton és a Rátóti vasút feletti hídnál pedig június elején indul a munkavégzés. A kivitelezési munkák a tervek szerint 2014. november 15-éig valamennyi helyszínen befejeződnek.