Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Közélet
Közélet
Egészségturizmus kutatás
A Pannon Egyetem Georgikon Kar Gazdasági és Társadalomtudományi tanszéke idén májusban zárta a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 (HU-HR) által támogatott horvát-magyar együttműködési projektjét.


A projekt címe „Health &Rural Tourism DM Model" (Egészség- és rurális turizmus DM modell)", a projekt főpályázója - a Križevci Mezőgazdasági Főiskola, Horvátország, futamideje tizenhat hónap, amely 2014 május 31-ével zárult.

A projekt célja a turisztikai desztinációmenedzsment sajátosságainak vizsgálata, olyan desztinációkra, amelyekben nem a hagyományos vízparti szabadidős turizmus a fő turisztikai motiváció. A magyar oldalon az egészségturisztikai desztinációkra koncentráltunk, a horvát fél pedig a rurális/vidéki turizmus sajátos aspektusaval foglalkozott. A kutatási eredmények szakkönyvek formájában is megjelentek, továbbá oktatási segédanyagok készültek, amelyet a projektben részt vevő magyar és horvát felsőoktatási intézmény oktatásban is felhasznál.

A projekt a kutatók és gyakorlati szakemberek számára is nyújt hasznosítható eredményeket. Mindkét intézmény létrehozott egy-egy Turisztikai Tudásközpontot, a keszthelyi intézményben a tudásközpont az egészségturizmusra, a horvát partnerintézményben pedig a rurális turizmusra specializálódott. A szakemberek tájékozódását szolgálja, hogy a projekt eredményei folyamatosan elérhetők a projekt weblapjain, illetve a projekt disszeminációs tevékenységeként a horvát-magyar határtérségben dolgozó turisztikai szakemberek számára idén januárban egy magyar és egy horvát workshop keretében is bemutatták az eddig elért eredményeket.

A közel 200 ezer eurós EU-támogatással megvalósított tizenhat hónapos együttműködés keretében a szakkönyvek és oktatási anyagok mellett az érintett két felsőoktatási intézmény eszközbeszerzéseket is megvalósított.