Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Energetika
Energetika
Az ABB napelemes innovációival támogatja Japán megújuló energia stratégiáját
Az ABB Smart Centereket és hálózati csatlakozásokat szállít három, 2MW teljesítményű fotovoltaikus erőműhöz Japánban, ahol a kormány az utóbbi években bőkezű pénzügyi támogatással ösztönzi a megújuló energiákra irányuló befektetéseket, különösképp a napenergia hasznosítását célzó fotovoltaikus (PV) projekteket, köztük a közüzemi besorolású PV telepeket.


Japánban jelenleg zajlik a villamosenergia-ipar reformja, melynek keretében a szigetország 2016-ra liberalizálja a kiskereskedelmi árampiacot. A liberalizálás célja, hogy a fogyasztók számára több alternatív zöld energiaforrás elérését biztosítsák. A reformhoz kapcsolódó kezdeményezések várhatóan folyamatos lendületet adnak a napenergia-rendszerek további fejlesztésének Japánban, ahol az utóbbi években jelentősen megnőtt a megújuló energia iránti igény.

Japán napenergia-termelési beruházásainak volumene 2014-ben várhatólag eléri a 22,9 milliárd USA-dollárt, ami magasabb, mint az USA és Kína hasonló mutatói, de meghaladja a fotovoltaikus beruházások terén vezetőnek számító európai országok, így Németország és Olaszország beruházási szintjét is.

Az áram árának csökkentése a Fukushima-Daiichi erőműben történt robbanás után vált különösen szükségessé, mivel a katasztrófát követően Japán a biztonsági ellenőrzések végrehajtása céljából leállította az összes atomerőművét, ami viszont azzal járt, hogy megnőtt az ország függősége a drágább fosszilis tüzelőanyagoktól. A világ harmadik legnagyobb gazdasága jelenleg azon fáradozik, hogy átalakítsa a kereslet-kínálat összehangolását az országos villamoshálózatokon.

A három telep a spanyol ECE K.K. (European Clean Energy) projektjéhez tartozik. A spanyol cég 2012. márciusában kezdte meg működését Japánban, és azóta három sík területet vásárolt Tsukuba környékén, amely az ország legnagyobb szigetének számító Honshu-n található.

Az ECE K.K. széles körű tapasztalattal rendelkezik nap- és szélenergia hasznosítására alapozott rendszerek kiépítésében Európa szerte. A cég 2012-ben jelent meg a japán piacon, amikor is az ottani kormány épp hálózatbetáplálási tarifát vezetett be azzal a céllal, hogy elősegítse a megújuló energiaforrások fejlesztését, illetve megújulókkal egészítse ki a hagyományos energiaforrásokat, mint pl. az atom- és termálenergiát. Japánban 2012 júliusa óta már közel négy gigawatt (GW) fotovoltaikus energiatermelő kapacitás épült.

Az egyenként 2MW teljesítménnyel rendelkező PV erőmű a TEPCO (Tokyo Electric Power Company) hálózatára fog termelni. Az ABB mindegyik PV erőműben egy Smart Centert fog kiépíteni. Az ABB Smart Center a cég új terméke, amely invertereket, transzformátorokat, kapcsolóberendezést és monitoring rendszereket ötvöző integrált rendszer.

A kombinált rendszerek tizenkét méteres, egy egységként szállítható, felülnyitott, szabvány konténerbe szerelt kialakításúak, ezáltal csökkentve minimálisra a helyszíni kábelezési és szerelési igényeket. A PV telepekhez szükséges hálózati csatlakozás technológiáját szintén az ABB szállítja.

Az ABB "egy partner, egy megoldás" koncepciója egyedi, és kielégíti minden vevő igényeit, függetlenül attól, hogy a globális PV piac melyik szegmensében működik. A szabvány, előzetesen bevizsgált, konténeres megoldásokon alapuló optimális üzemi komponensek, valamint a cég teljes PV rendszereket átfogó tervezési képessége együtt szavatolni képes, hogy az ABB PV projektjei és megoldásai a világ bármely pontján sikerrel telepíthetőek, és kiváló jellemzőiknek köszönhetően jól megkülönböztethetőek a versenytársak hasonló ajánlataitól. A japán piacon már több mint egy évszázada jelenlévő, vevőinek és partnereinek kiváló műszaki színvonalú termékeket és innovatív megoldásokat szállító ABB 2012. óta nyújt műszaki támogatást az ECE-nek Japánban. Az ABB napjainkig 60 PV erőművet szállított a világ különböző részeibe.