Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Közlekedés
Közlekedés
Új csomópont a Budaörsi úton
Az M4-ES metróvonal kapcsolódó felszíni beruházásaként megkezdődik a Budaörsi úton tervezett új közúti csomópont építése. Mintegy tízéves előkészítési, szakmai egyeztetési, tervezési és telektulajdon-rendezési időszakot követően megkezdődhet a Budaörsi úton megvalósuló új, kétszintes közúti csomópont építése.


A munka az M4-es metróprojekt része, és elősegíti majd a kelenföldi intermodális csomópont, ezáltal az M4-es metróvonal elérését. A fejlesztés hatására a közösségi közlekedés előnyben részesül, és új, akadálymentes gyalogos- és kerékpáros kapcsolat jön létre Sasad és Őrmező, illetve az Etele tér között. A beruházás 7,2 milliárd forintból valósul meg, három ütemben, a tervek szerint 2015 decemberéig. Noha terelésekre több ütemben kell számítani a kivitelezés teljes idején, a munka nagy volumene ellenére az autós közlekedést folyamatosan biztosítják.

Az M4-es metróprojekt Támogatási Szerződésében rögzített, kötelező érvényű és kulcsfontosságú projektelem a Budaörsi úton (a Balatoni úti aluljáró és Pannonhalmi út közötti útszakaszon) létesülő új, kétszintes közúti csomópont, mely kivitelezési munkáinak elvégzésére nyílt közbeszerzési eljárást írt ki a BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatósága. A pályázatot a legolcsóbb ajánlattal a Swietelsky Magyarország Kft. nyerte. Az eredményhirdetés és a szerződéskötés július végén történt, a munkaterületet augusztus 26-án vette át a kivitelező.

Tekintettel az augusztusi jelentős turisztikai forgalomra, illetve a szeptemberi iskolakezdésre, a szakasz főpályáin forgalomkorlátozások várhatóan csak október közepétől lesznek. Addig a kivitelező az átépítéshez szükséges előkészítő munkálatokat elvégzi, ideiglenes közműépítés zajlik majd döntően ebben az időszakban, hiszen a térség közműellátását a munkák idején is folyamatosan biztosítani kell. Forgalmi változásokra egyelőre - várhatóan szeptember elejétől - csak az alárendelt, becsatlakozó utcákban kell számítani.

Az új csomópont létrehozásával minden térségi felszíni közlekedési eszközzel ésszerűbben, gyorsabban lehet eljutni úti célunkhoz, és javítja majd a térség közösségi és autós forgalmát, biztosítja a kelenföldi intermodális csomópont megközelíthetőségét, illetve kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedését is.