Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Pályázatok
Pályázatok
Középület fejlesztés (x)
A KEOP segítségével Nemesvámos község önkormányzata támogatást nyert el ez év áprilisában, mégpedig középületeinek korszerűsítésére.


A projekt bruttó összköltsége meghaladja a 93 millió forintot, amelynek 85 százalékát az Európai Unió Kohéziós Alapja, míg a 15 százalékos önrészt a Magyar Állam finanszírozza.
A Nemesvámosi Községháza és a Kossuth utcában található Petőfi Sándor Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése szeptemberben vette kezdetét. A munkálatok részét képezi a megújuló energiával működő fűtőrendszerek beépítése is. A korszerűsítés azért vált szükségessé, mert fűtési időszakban az épületek fenntartása a nem megfelelő hőszigetelés, az elöregedett nyílászárók és az elavult gázkazánok miatt nem volt gazdaságos, energiatakarékos és környezetbarát.
A felújítási munkálatokat most szeptemberben kezdték el, és még idén befejezik a projektet. A beruházás során mindkét épületben a külső fa nyílászárókat műanyagra cserélik, a külső homlokzatot, padlásfödémet, tetőt hőszigeteléssel látják el. A gázkazánokat faapríték kazánok váltják fel az épületekben, a gépészeti felújítás része a termosztatikus radiátorszelep és a puffertartály beépítése is, így nagymértékben csökkenni fognak a fűtésből adódó fenntartási költségek valamint kisebb lesz az energiafelhasználás. A hagyományos gázfűtéssel szemben tehát jelentős megtakarítás érhető el, arról nem is beszélve, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátása is mérséklődik.
Nemesvámos középületeinek energetikai korszerűsítésére elnyert több mint 93 millió forintos európai uniós támogatás hozzásegíti a községet ahhoz, hogy komfortosabb intézményekkel gazdagodjon, amelyek fűtése jóval olcsóbb és hatékonyabb lesz. A fejlesztéssel az Önkormányzat kiadásai is csökkenni fognak, hiszen gazdaságosabbá válik az intézmények fenntartása.