Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Közlekedés
Közlekedés
Vasútbiztonsági fejlesztések a GYSEV hálózatán
Közel 800 millió forint értékben jelentős vasútbiztonsági beruházás sorozatot hajtott végre vonalain a GYSEV Zrt. A vasúttársaság mintegy 770 millió forintos uniós és hazai támogatással a legkorszerűbb eszközökkel látta el a vonalakat és az átkelőket a közlekedés biztonságának növelése érdekében.


A projekt hatékonyságát jelzi, hogy a fejlesztésbe bevont útátjárókban az átadás óta nem volt baleset. A kivitelezés befejezésével a GYSEV elsőként zárta le az 55 milliárd forintos országos közlekedésbiztonsági program saját hálózatára eső elemeit.

A projekt keretében nyolc helyszínen csapórudakkal egészítették ki az addig csak fénysorompóval felszerelt átjárókat. Összesen huszonkét helyszínen jobban és távolabbról látható LED fényforrásokkal váltották fel a Fresnel típusú optikákat a fénysorompókban. Az új berendezések lényegesen kevesebbet fogyasztanak, élettartamuk többszöröse a régi izzóknak, és tiszta, napsütéses időben is kiválóan észlelhetők.

A GYSEV kiemelten fontos vonalként kezelte a forgalmas Győr-Fertőszentmiklós szakaszt, ahol az útátjárókban minden Fresnel optikát LED-re cseréltek, és négy helyen szereltek fel csapórudat. A Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonal mellett így a győri vonalról is eltűntek az izzós optikák. Három átkelőnél videotanú rendszert építettek ki, ezek segítségével kiszűrhetők a szabálytalankodó, csapórudat letörő autósok.

Az átkelők biztonsági felújítása mellett a projekt keretében a legmodernebb vasúti jármű-diagnosztikai berendezéseket telepítette a társaság. Ezek segítségével távolból is ellenőrizhető a szerelvények tömege, az egyes tengelyek terhelése, a rakomány esetleges megcsúszása, túllógása. A központ az ún. hőnfutás esetén is jelzést kap arról, hogy a kenőanyagok hiánya, valamilyen deformáció vagy más ok miatt a csapágyak, fékek, kerékabroncsok felhevültek, és balesetveszélyessé váltak.

Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár elmondta: „A kormány 2011 végén indította el közlekedésbiztonsági fejlesztési csomagját a személyi sérüléses balesetek megelőzése érdekében. Hasonlóan komplex célzott beavatkozásokra nemcsak Magyarországon, hanem az Európai Unió egyetlen tagállamában sem volt még példa. Az Érj haza biztonságban! mottójú programban országszerte megvalósuló közlekedésbiztonsági fejlesztések teljes értéke meghaladja az 55 milliárd forintot. A MÁV Zrt. idén augusztus végéig az üzemeltetésében lévő hálózat 44 legveszélyesebb vasúti átjárójában hajtott végre biztonságot javító beavatkozásokat. A sorompóprogram második körében további 128 átjáróban tervezik félsorompó és LED-es fényjelzés felszerelését, jelenleg a kivitelezési közbeszerzés előkészületei zajlanak. A nemrégiben elfogadott Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia a kiemelt hasznosságú eszközök közé sorolja a vasúthálózat közlekedésbiztonsági fejlesztését."