Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Energetika
Energetika
Elindították a geotermikus projektet Tamásiban
A termelő kút fúrásával elkezdődött a tamási önkormányzat geotermikus energiát hasznosító projektjének kivitelezése, a beruházás értéke közel 1,4 milliárd forint.


Porga Ferenc elmondta: a 940 méter mély termelő kút mellett egy 750 méter mély kutat is fúrnak, amelyet a kitermelt víz visszasajtolására használnak majd.

A B Build and Trade Kft. kivitelezésében zajló, 1,387 milliárd forintos projekthez ötvenszázalékos támogatást nyert el az önkormányzat a Környezet és Energia Operatív Program forrásaiból.

A polgármester ismertetése szerint összesen 4,7 kilométer hosszan távvezetékeket fektetnek le a városban, amelyeken keresztül középületeket, iskolákat, óvodákat, a város rendelőintézetét, a polgármesteri hivatalt fűtik majd termálvízzel. A víz hőmérséklete a várakozások szerint meghaladja az 50 Celsius fokot, a termelő kút kapacitása percenként 500 és 900 liter között lesz. A geotermikus energia hasznosításával az önkormányzati intézmények földgázfogyasztásának hatvan százalékát takarítják meg, ami évente 16 ezer Gigajoule hőmennyiséget jelent, valamint évi 570 tonnával kevesebb üvegházhatást okozó széndioxid kerül a légkörbe.

A távvezetéket úgy építik ki, hogy később a lakótelepek felé bővíthető legyen, és tervezik azt, hogy a termálvizet később üvegházak fűtésére is felhasználják - jegyezte meg a polgármester. A projekt 2015 nyarán fejeződik be.