Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Pénzügyeink
Pénzügyeink
Pénzügyi vezetőknek szóló microsite-ot indított az IBM
Pénzügyi döntéshozók részére hozott létre internetes portált az IBM Magyarország. A portál kifejezetten kis- és középvállalatoknak ad tanácsokat. Az oldalon segítenek egy új üzleti modell kialakításában, a költségcsökkentésben, és tájékoztatnak a finanszírozás, a pályázati források és tanácsadás igénybevételének lehetőségeiről.

Új üzleti modell
Az IBM meggyőződése, hogy a válságból való sikeres kilábaláshoz új üzleti modellre van szüksége a gazdaság szereplőinek. Nem elég túlélni a nehéz időszakot, gondolni kell az utána következő, újra kiéleződő versenyre is. Éppen ezért a cég az újonnan indult internetes oldalon költséghatékonysági szempontok alapján gyűjtötte csokorba, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben milyen lehetőségei vannak a hosszú távon gondolkodó hazai cégeknek IT projektjeik megtartására, valamint új IT fejlesztések indítására.

Költségcsökkentés
Az üzletmenet hatékonyságának növelése és a költségek lefaragása 2008 ősze óta minden vállalkozásnak érdeke. Az IBM tapasztalatai szerint a vállalati informatikai rendszerek számos esetben többre képesek mint amire használják őket, másrészt egy hatékony és jól működő IT infrastruktúra segítségével ésszerűbbé és olcsóbbá tehető a cég működése. A céges IT rendszerek átvilágításához praktikus „Costbusters" füzetet készített az IBM, mely a cég honlapjáról pdf formátumban ingyenesen letölthető és melynek alkalmazásával akár már 9 hónapon belül jelentős költségmegtakarítások érhetők el.

Finanszírozás, pályázati források és tanácsadás
A honlap további három területen kínál megoldásokat a hatékonyabb vállalati működés érdekében. Az IBM Global Financing üzletága rugalmas finanszírozási szolgáltatást biztosít, lehetővé téve, hogy az IT projekt költségei időben elosztva jelentkezzenek, akkor, amikor már a bevétel is tetten érhető. Informatikai beruházások megvalósításához naprakész pályázati adatbázis is található a portálon, ahol kiegészítő pénzügyi források beszerzéséhez kap segítséget az érdeklődő. Végül, a zöld informatika területéről hozott példákkal szemlélteti a honlap, hogy az energiatakarékosság mennyire kifizetődő és mindemellett környezetünket is kíméli.


Vállalati felelősségvállalás
Speciális nyelvi laboratóriumot alakított ki és adott át a június 5-én az Eötvös Loránd Tudományegyetem fogyatékossággal élő hallgatói számára az intézmény Trefort-kerti és lágymányosi kampuszán az IBM támogatásával. A támogatás összege 50.000 Euro volt, melyből speciális bútorokat, informatikai eszközöket, látássérülteket segítő berendezéseket és szoftvereket vásárolt az egyetem.