Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Pénzügyeink
Pénzügyeink
Milliárdokkal tartozunk a közmű szolgáltatóknak
Valamennyi szolgáltatónál nőtt a lakossági tartozás. A cégek igyekeznek elkerülni a hosszadalmas bírósági procedúrákat - számol be körképében a bama.hu.

Jelenleg körülbelül 800 millió forint a Pécsi Távfűtő kft. harminc napon túli lakossági kintlévősége. Ezen belül az önkormányzati bérlakásokban élőket 420 millióval tartják nyilván úgy, hogy a teljes pécsi lakásállománynak mindöszsze a hét százaléka az önkormányzaté - mondta Gasz Zoltán igazgató. Velük szemben nincs mit tenni, a háttérben az önkormányzaté a felelősség. Most körvonalazódik egy középtávú megállapodás, hogy a város ingatlanokat adna át a cégnek, amit az értékesít, és ezzel csökkenthető a kintlévőség.

A végrehajtás vagy a kikapcsolás nem érdeke a távfűtőnek, mint ahogy a többi szolgáltatónak sem, éppen ezért különböző módon: részletfizetéssel, szociális rászorultság alapján kedvezményekkel, a családsegítő szolgálatok bevonásával stb. igyekeznek könnyíteni a terheket - és a saját üzletmenetüket. A Biokom Kft.-nél március végén több mint 220 millió forint volt az idei lakossági kintlévőség, ebből a bérlakásokban élők 98 milliót halmoztak fel - közölte Lóczi Szidónia sajtóreferens. A terhek csökkentésére az egyedülállók esetében külön lehetőség is van, ők az egyébként kötelező 70 literes tárolóedény díjának a felére is köthetnek szerződést.

A Pécsi Vízmű Zrt.-nél május végén 105 millió forint volt a lakossági víz- és csatornadíj-hátralék, ez átlagosan 15-20 ezer forintokból tevődött ki. Az elmúlt hónapokban lassú, de folyamatos növekedés volt tapasztalható a közületek és a lakosság körében egyaránt. A lakossági tartozásállomány valamivel több mint 5 százalékkal nőtt december óta - mondta Kisbáró Edina kommunikációs osztályvezető. A vízműnél a szociálisan kiszolgáltatottabb, vagy nehéz helyzetbe került lakossági fogyasztók esetében, mérlegelés után, a díjhátralék maximum felét átvállalja a társaság. Tavaly összesen 782, idén az első félévben 599 pécsi fogyasztó részesült ebben.

Az E.ON-nál üzleti titokként kezelik a kintlévőségeket, így Varga Ivett sajtóreferens a tartozások kiegyenlítése tekintetében a fent már említett módozatokról, majd az úgynevezett védett fogyasztói körről beszélt. Hogy kik tartozhatnak ide, azt a www.eon-energiaszolgaltato.com honlapról, illetve az ügyfélszolgálatokon tudhatják meg. Tavaly az áramszolgáltatásban 1817 ilyen fogyasztót tartottak nyilván a régióban, idén a védett fogyasztói kategória a gázszolgáltatás területére is kiterjedt.