#1 2008-12-08 15:10:31

T. Fanfan
Administrator

Szabványok honnan?

Akkor máris kérek egy kis segítséget (tesztelve a fórumot), hogy honnan lehet a magyar szabványokat ingyen megszerezni?

Kilépett

#2 2008-12-08 15:25:26

Tudorka
regisztrált tag

Re: Szabványok honnan?

Volt a régi Ludas Matyiban egy körkérdés a rajzolókhoz: Mit? Hol? Hogyan? címmel. Talán Sajdik válasza volt ez: Tevét. Tű fokán. Sehogy. Ez a sehogy passzol ide is a legális kategóriában. Nem ingyér 1091 Bp. Üllői út 25., weben www.mszt.hu. Sajnos még a szaftosabb  részleteket sem közlik kedvcsinálónak sad

Kilépett

#3 2008-12-08 19:18:24

T. Fanfan
Administrator

Na most az érdekelne engem, hogy nem-e az én adóforintjaimból működik-e a Magyar Szabványügyi Testület?

Kilépett

#4 2009-05-30 07:44:23

dromasz
regisztrált tag

Szerintem alapvetően sehonnan. A 218/1999 (XII. 28.) Korm. r. 151.§. (1) szerint: Aki
a) nemzeti szabványt jogosulatlanul forgalmaz......
hatvanezer forintig terjedő bírsággal sújtható."

Ebből számomra az következik, hogy a szabvány forgalmazása engedélyhez kötött, és mint ilyen engedélyezési eljáráshoz, melynek természetesen illetéke van.

Ilyen engedélyt pedig szerintem az kíván megszerezni, aki ezt követően üzleti alapon kívánja a szabványokat forgalmazni.

Persze, ez csak egy logikai sor, nem zárható ki, hogy van olyan filantróp, aki  azért költ, hogy utána ingyen adhasson a társadalom számára. (Bocs, már megint az az átkos múlt kísért.)

"A jog főparancsai ezek: légy tisztességes, ne bánts mást, add meg kinek-kinek a magáét." (Justinianus: Institutiók Első Könyv I.3.)

Kilépett

#5 2009-06-04 11:00:22

T. Fanfan
Administrator

És mi a helyzet a törvényekkel? Azok szabadon közölhetők?

Kilépett

Fórum lábléc