Nem vagy belépve.
Akkor máris kérek egy kis segÃtséget (tesztelve a fórumot), hogy honnan lehet a magyar szabványokat ingyen megszerezni?
Kilépett
Volt a régi Ludas Matyiban egy körkérdés a rajzolókhoz: Mit? Hol? Hogyan? cÃmmel. Talán Sajdik válasza volt ez: Tevét. Tű fokán. Sehogy. Ez a sehogy passzol ide is a legális kategóriában. Nem ingyér 1091 Bp. Üllői út 25., weben www.mszt.hu. Sajnos még a szaftosabb részleteket sem közlik kedvcsinálónak
Kilépett
Na most az érdekelne engem, hogy nem-e az én adóforintjaimból működik-e a Magyar Szabványügyi Testület?
Kilépett
Szerintem alapvetően sehonnan. A 218/1999 (XII. 28.) Korm. r. 151.§. (1) szerint: Aki
a) nemzeti szabványt jogosulatlanul forgalmaz......
hatvanezer forintig terjedő bÃrsággal sújtható."
Ebből számomra az következik, hogy a szabvány forgalmazása engedélyhez kötött, és mint ilyen engedélyezési eljáráshoz, melynek természetesen illetéke van.
Ilyen engedélyt pedig szerintem az kÃván megszerezni, aki ezt követően üzleti alapon kÃvánja a szabványokat forgalmazni.
Persze, ez csak egy logikai sor, nem zárható ki, hogy van olyan filantróp, aki azért költ, hogy utána ingyen adhasson a társadalom számára. (Bocs, már megint az az átkos múlt kÃsért.)
Kilépett
És mi a helyzet a törvényekkel? Azok szabadon közölhetők?
Kilépett