Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Karrier
Karrier
Vámos Dániel nyerte az NI pályázatát
A Debreceni Egyetem programtervező-informatikus hallgatója, Vámos Dániel nyerte a National Instruments (NI) országos pályázatát - számolt be a deol.hu.

A National Instruments immár hetedik alkalommal hirdetette meg felsőoktatásban tanuló diákok számára országos pályázatát. A felhívásra olyan, többnyire mérnök hallgatók jelentkeznek, akik munkájukban korszerű, informatikai bázison nyugvó, hatékony méréstechnikai, adatgyűjtési eljárásokat ismertetnek meg, gyakorlati alkalmazásokat segítenek elő, és mindehhez NI terméket használnak fel. A pályázaton értékes elismerést kapnak azok a pályaművek, melyek a gazdaság és természettudományok számára hasznos alkalmazásokat tartalmaznak.

Idén az első díjat a Debreceni Egyetem programtervező informatikus hallgatója, Vámos Dániel nyerte el, akinek célja egy olyan berendezés létrehozása volt, amely ipari felhasználásra alkalmas módon segítené az elektronikai ipar egyik folyamatát, a kész termékek vizuális ellenőrzését, minimalizálva ezzel az igen jelentős „emberfüggőséget".

"A köz- és a vállalati szféra közös felelőssége a szakképzett mérnök- és informatikus-hiány felszámolása hazánkban, reményeim szerint a vonzó felhívással mi is hozzájárulunk, hogy a diákok komoly megmérettetésben fejlesszék tudásukat" - nyilatkozta Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.


National Instruments
A National Instruments Corporation 1976-ban alakult, az amerikai Texas állam fővárosában, Austinban. A vállalatot három mérnök alapította azzal a céllal, hogy a mikroelektronika legújabb eredményeit a mérés- és automatizálás technológiában használja fel.
A National Instruments Corporation megalakulása óta csúcstechnológiájú termékfejlesztés egyik kiemelkedő képviselőjévé vált. Fejlődése során a vállalat vezető szállítójává vált a számítógép műszerezésű hardver és szoftver termékeknek, amelyeket mérnökök, kutatók, fejlesztők alkalmaznak szerte a világon az ipari mérés és automatizálás, illetve az oktatás és kutatás területén.
A társaság mára több, mint 40 országban rendelkezik közvetlen értékesítési vállalattal és az USA-n kívül számos kutató-fejlesztő központtal. Két termelő üzeme közül az egyik az Egyesült Államokban, a másik Magyarországon található, Debrecenben gyártják az NI hardver termékeinek közel 90 százalékát.