Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Közlekedés
Közlekedés
A Siemens nyerte el a San Francisco-i közlekedési hatóság (SFMTA) szerződését, melynek értelmében 175 városi vasúti járműt szállít a Municipal Railway (Muni) közlekedési hálózathoz, 648 millió USD értékben.
>>>tovább
Az Open Innovations Forum-on az orosz NCC és a magyar evopro között született megállapodás szerint Oroszország bekapcsolódik a kompozit szerkezetű Modulo buszcsalád gyártásába.
>>>tovább
Szinte nincs olyan régió Magyarországon, ahol ne történt volna az elmúlt időszakban közösségi közlekedéshez kapcsolódó fejlesztés. Mindez a magyar állam, az önkormányzatok és a Volán társaságok hatékony együttműködésnek köszönhető.
>>>tovább
Közel 800 millió forint értékben jelentős vasútbiztonsági beruházás sorozatot hajtott végre vonalain a GYSEV Zrt. A vasúttársaság mintegy 770 millió forintos uniós és hazai támogatással a legkorszerűbb eszközökkel látta el a vonalakat és az átkelőket a közlekedés biztonságának növelése érdekében.
>>>tovább
Ünnepélyes keretek között mutatták be Budapesten, a Rába-Volvo kooperáció keretében készülő, legkorszerűbb hibrid csuklós autóbuszflottájának premier példányát. A bemutatott jármű már szemlélteti azt az egyedülálló párhuzamos hibrid technológiát, és korszerű kivitelt, amely a Rába-Volvo kooperáció keretében kerül leszállításra, és a jövő év elején áll forgalomba a fővárosban.
>>>tovább
Elkészült a BKV Zrt. 2014. év első hat hónapjában elért eredményeiről, valamint az ebben az időszakban történt fejlesztésekről, szolgáltatásjavító intézkedéseiről szóló beszámolója.
>>>tovább
Az M4-ES metróvonal kapcsolódó felszíni beruházásaként megkezdődik a Budaörsi úton tervezett új közúti csomópont építése. Mintegy tízéves előkészítési, szakmai egyeztetési, tervezési és telektulajdon-rendezési időszakot követően megkezdődhet a Budaörsi úton megvalósuló új, kétszintes közúti csomópont építése.
>>>tovább
Szeptembertől a helyi közlekedésben is érvényes a Szombathely és Püspökmolnári között bevezetett kombinált bérlet. A GYSEV Zrt. és a Vasi Volán Zrt. februártól kínál közös, kombinált bérletet, amely a vasúti és az autóbuszos közlekedésre is feljogosít.
>>>tovább
Olcsó elektromos autó közös gyártásába kezd két nagy japán járműipari óriás, a Nissan és a Mitsubishi - jelentette a Nikkei japán gazdasági újság.
>>>tovább
Az ABB nemrég bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lép a világ egyik vezető buszgyártójával, a Volvo Buses-zal. A megállapodás célja, hogy a két vállalat közösen fejlesszen és hozzon forgalomba elektromos és hibrid hajtású buszokat nyílt szabványú egyenáramú (DC) gyorstöltő rendszerekkel.
>>>tovább
Úgy tűnik, egyelőre nem érett meg szériagyártásra az a Harley Davidson, amely elektromos energiával működik és pusztán azért készült, hogy a márkához hű rajongók véleményét általa mérjék fel.
>>>tovább
Politikai megállapodást fogadott el a negyedik vasúti csomag három műszaki jogszabályáról a Brüsszelben ülésező Közlekedési Tanács június elején. Az uniós tagállamok szakminisztériumi vezetői megvitatták a jelenleg megengedettnél hosszabb vagy nagyobb tömegű kamionok közlekedését egyszerűsítő bizottsági javaslatot. A magyar küldöttség az elmúlt egy év közlekedési eredményeit összegezve átadta a V4 elnökségi feladatokat a soron következő Szlovákiának.
>>>tovább
Új, a legszigorúbb környezetvédelmi normáknak megfelelő, Euro6-os motort kapott a Rába győri üzemében az S91-es típusú midibusz. A jármű jelenleg az egyetlen olyan hazai fejlesztésű autóbusz, amelyet magyar gyártó a külpiacokon értékesíteni tudott. A fejlesztés mellett megkezdődött a skandináv megrendelésre készülő midibuszok átadás-átvétele is.
>>>tovább
Visegrádi centrummal régiós központot szeretne kialakítani a hajóközlekedésben a Mahart PassNave Kft. - tájékoztatott a metropol.hu hírportál. A társaság célja, hogy rövidüljön a menetidő Budapest és Visegrád, illetve Budapest és Esztergom között (utóbbinál például 5,5-ről 3,5 órára), valamint hogy újabb állomásokat tegyenek hajóval elérhetővé.
>>>tovább
A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) új szemléletű vezetése ismét egy könyvvel lepte meg a hazai közlekedés iránt érdeklődőket.
>>>tovább
Hibás hiánypótlás miatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kizárta a pályázatból az Orangewayst, így a társaság mégsem veheti át a budapesti midibuszos vonalak üzemeltetését.
>>>tovább
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megrendelése nyomán a VOLÁNBUSZ Zrt. új járműparkkal veszi át az autóbuszos közösségi közlekedési feladatokat a Budapest forgalmában is fontos szerepet betöltő egyes agglomerációs vonalakon.
>>>tovább
Az európai piacokra hamarosan megérkező Iveco Daily harmadik generációja júniusban mutatkozik be a nemzetközi sajtónak.
>>>tovább
A jövő év végéig átépítik az M7 autópálya Érd, Iparos úti csomópont le- és felhajtó ágait, Törökbálintnál pedig két új összekötő ág épül az M0-M7 autópályák csomópontjában, körforgalommal csatlakozva a 8103 j. úthoz - jelentette be Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár március 24-én, Érden.
>>>tovább
Átadták a hibrid meghajtású Mercedes-Benz buszokat Kecskeméten. A környezetbarát járművek az Európai Unió és a magyar állam finanszírozásával kerültek a városba.
>>>tovább
<< 1 2 3 4 5 30 > >>