Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Oktatás-továbbképzés
Oktatás-továbbképzés
A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet korszerű, a digitális oktatás számára meghatározó jelentőségű szolgáltatást indított útjára európai uniós forrásból 2015. októberében 11 magyar iskolában. A győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban tartott országos átadón Nagy Miklós, az NIIF Intézet igazgatója kiemelte a fejlesztés fontosságát.

A XXI. században egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a digitális tartalmak az oktatásban. Az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló TIOP-1.1.3-12/1-2013-0001 országos kiemelt projekt keretében a nemzetközi oktatástechnikai trendekhez igazodó korszerű, multimédia kommunikációra alkalmas informatikai eszközökkel szereltek fel egy-egy tantermet a Pedagógiai Oktatási Központok mellett működő 11 súlyponti iskolában.
>>>tovább
Korszerű automatizálási, hajtástechnikai termékekkel és fejlesztő szoftverek-kel támogatja négy hazai felsőoktatási intézmény - a Budapesti Műszaki Egye-tem, az Óbudai Egyetem, a győri Széchenyi István Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem - laborjait a Siemens Zrt. A vállalat által listaáron 26,2 millió forint értékben adományozott berendezéseket és szoftvereket a hallgatók már az őszi szemeszterben használhatják az oktatólaborokban. >>>tovább
A BME GTK Kari Hallgatói Napokkal egybekötve rendezi meg a BME GTK Üzleti Tudományok Intézete idén második alkalommal az ÜTI Napokat, aminek a célja az üzleti mesterszakok és az üzleti tudományok intézetének megismertetése. Főleg szakmai programokkal, végzős alapszakos hallgatókat várnak, de a rendezvényen bárki részt vehet. >>>tovább
Bonyhádon a Petőfi Sándor Gimnázium mintegy háromszázmillió forintos beruházással újul meg, mégpedig napkollektorok és napelemek segítségével.
>>>tovább
Kétéves felnőttképzés szervezésében vesz részt az Energiaklub egy nemzetközi projektben, melynek célja, hogy olyan emberek tudását fejlessze, akik fontosnak tartják ismereteik bővítését a biomassza-hasznosítás területén.
>>>tovább
Budapest Főváros X. Kerület Kőbányai Önkormányzat és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 284 millió forintot meghaladó támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében. A száz százalékos támogatással megvalósuló projekt során megújítják a természettudományos oktatás módszertanát és eszközrendszerét a kerületi közoktatásban.
>>>tovább
A Szent István Egyetem vezetésével a megújuló energiák és a zöldgazdaság által igényelt szakmák oktatására dolgoznak ki tantervet az agráregyetemek. A program célja, hogy gyakorlati tapasztalatokat is beültessenek a szakmai tananyagokba.
>>>tovább
A Német-Magyar Képző Központ szervezésében 2013. június 27-28-án ISO 50001 WORKSHOP intenzív gyakorlati képzés lesz a vállalati energia- és költségmegtakarításért.
>>>tovább
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen elkészült az a tizenkét négyzetméteres műhely, ahol a már két éve az elektromos járművekkel tevékenykedő hallgatók megépíthetik legújabb versenyautójukat.
>>>tovább
Budapest, 2013. február 5. - Mostantól a főiskolai és egyetemi hallgatók az ország bármely részéről az eredeti ár töredékéért, diákáron szerezhetnek nemzetközi Ethical Hacking minősítést a Műegyetem és a NetAcademia Oktatóközpont együttműködése révén, így kiemelkedő lehetőségekhez juthatnak a munkaerőpiacon.
>>>tovább
A Big Five Akadémia januárban újabb csoportot indít a szervezetfejlesztés iránt érdeklődőknek. A képzés gyakorlatorientált, az elmélet-gyakorlat arány ötven-ötven százalék, így a résztvevők alkalmazói szintű, komplex felkészítéssel hagyhatják majd maguk mögött az iskolapadot.
>>>tovább
Afrikában az iskolázottság a szegénységben élők számára szinte kizárt, ráadásul a megfelelő infrastruktúra hiányában az iskolák szinte megközelíthetetlenek a leendő diákok számára. A problémára a Samsung talált megoldást.
>>>tovább
Miközben hazánk hátulról a negyedik helyen áll továbbtanulási hajlandóság tekintetében a 25-64 éves lakosság körében, a nappali oktatás válságát nem feltétlenül ez okozza - mondta Fóti Marcell, a hazánkban négy éve egyedi online oktatási formát bevezető IT Factory alapítója.
>>>tovább
Elenyésző az olyan vállalatvezetők száma, akik intelligenciájukkal, megérzéseikkel, az emberi kapcsolatok kifinomult kezelésével képesek egy szervezetet átlátni, és tökéletesen irányítani erre képzett szakember bevonása nélkül jelen, és a jövő kívánalmainak megfelelően.
>>>tovább
Kecskemét padlógázon - a kormány járműipari központtá nyilvánította Kecskemétet és térségét, a héten beindult a duális típusú főiskolai képzés a Kecskeméti Főiskolán Magyarországon először, és a járműipari oktatás legmodernebb műszereknek otthont adó új épülete is elérte legmagasabb pontját. Ebből az alkalomból tartottak a minap bokrétaünnepséget a Kecskeméti Főiskola közel 1.5 milliárdos, nagyrészt uniós támogatásból épülő új oktatási épületénél.
>>>tovább
A frissen diplomázott fiataloknak egyre nehezebb állást találniuk hazánkban. A legtöbb helyen a munkatapasztalat hiányával utasítják el a jelentkezőket, márpedig így nem is szereznek soha tapasztalatot. Ezzel szöges ellentétben az ősszel megrendezendő KarrierExpo nagyban segíthet az elhelyezkedésben.
>>>tovább
A vállalkozások versenyképességét és eredményességét növeli a humán tőkével való ésszerű gazdálkodás, az újszerű stratégiatervezés, a jobb változáskezelés. Erre alapozza októberben újra induló képzését a Big Five Akadémia.
>>>tovább
Március elején hirdette meg a Magyar Energia Hivatal a „Takarékoskodj a Föld energiájával!" elnevezésű kampánya keretében az energiatudatos hallgatói tervpályázatot. A pályázók feladata egy szabadon választott meglévő lakó épület fenntartható felújításának-bővítésének vagy egy új építésű lakó épület ökologikus szemléletű építészeti és épületszerkezeti tervezése. A pályamunkákat május 7-ig kell elkészíteniük a diákoknak.
>>>tovább
A korrózió sajnos elmaradhatatlan velejárója mindennapjainknak és jelenleg nincs, aki megállítsa. Magyarországon ugyanis megszűnt a felsőfokú korrózióvédelmi szakképzés, nincs szakember erre a területre.
>>>tovább
A veszprémi székhelyű Pannon Egyetem költségtérítéses mérnök-informatikus szakán 478 pont az idén a felvételi ponthatár, s ezzel az országosan csúcstartó - mondta Friedler Ferenc, az egyetem rektora sajtótájékoztatón pénteken.
>>>tovább
<< 1 2 3 > >>