Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Oktatás-továbbképzés
Oktatás-továbbképzés
Biomassza-tanácsadó képzés
Kétéves felnőttképzés szervezésében vesz részt az Energiaklub egy nemzetközi projektben, melynek célja, hogy olyan emberek tudását fejlessze, akik fontosnak tartják ismereteik bővítését a biomassza-hasznosítás területén.


A képzés a környezetbarát biomassza-hasznosítás jellemzői mellett a tanácsadásban kulcsfontosságú naprakész gazdasági és jogi ismeretek, valamint kommunikációs készségek elsajátítására fókuszál.

A biomassza az egyik legfontosabb és legígéretesebb megújuló energiaforrásunk. A beruházási döntések, tervezési és kivitelezési folyamatok komplex tudással rendelkező, magasan képzett szakembereket igényelnek. A tanácsadásnak és a naprakész ismereteknek kulcsszerepük van. Az Európai Unió Egész életen át tartó tanulás programja által támogatott Q-BICON projekt (Kompetenciák a holnap energiáiért: Képzési terv biomassza-tanácsadók számára) egy megfelelő, magas minőségi követelményeknek megfelelő képzési terv kidolgozásával reagál a fenti igényekre.

2014 őszére a Q-BICON projekt kifejleszt egy piac- és gyakorlatorientált felnőttképzési programot. A felnőttképzési program fejleszti a résztvevők technikai, gazdasági és jogi ismereteit, továbbá a szervezési és kommunikációs készségeket. A három hónapos képzés részben tantermi, részben e-learning oktatással valósul meg.

A képzés célcsoportját olyan szakemberek alkotják, akik a biomassza-hasznosítás valamely területén dolgoznak. Ajánljuk a képzést továbbá döntéshozóknak, és a köz- és privát szférában, valamint civil szervezetekben dolgozó szakembereknek.

A célcsoport számára szükséges kompetenciákat figyelembe vevő képzés a következő témákat öleli fel:
• Energiarendszerek
• A biomassza fenntartható felhasználása energetikai célokra
• Projekt menedzsment, jogi háttér és finanszírozás
• Kommunikáció és az érintettek bevonása
Az érdeklődők ingyenesen vehetnek részt az új Q-BICON tesztképzésben. A tesztképzések 2014 tavaszán indulnak Berlinben, Budapesten, Minikowóban és Welsben.