Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Tudomány - Áltudomány
Tudomány - Áltudomány
A sztratoszféráig akar jutni napelemes repülőjével Raphael Domjan svájci pilóta és utazó, aki egyedülálló, napelemekkel hajtott gigantikus katamaránjával többedmagával először hajózta körbe a földet.
>>>tovább
A halálos betegségek elleni közdelemben veti be legújabb technológiáját az SAP üzleti szoftvercég. A nemrégiben bemutatott két projekt a rák, és a HIV/AIDS egyénre szabott kezelését segítik.
>>>tovább
Nemrég workshopot rendezett a Magyar Hidrogén- és Tüzelőanyag-cella Egyesület és az evopro csoport. A téma középpontjában a közép-európai tüzelőanyag-cellás autóbuszok fejlesztése és a hidrogén alapú mobilitás állt.
>>>tovább
Korábbi kutatásoknak tökéletesen ellentmond a most készült tanulmány, mely szerint a szélerőművek egyáltalán nincsenek hatással az időjárásra. Az azonban bizonyos, hogy a szélerőmű-parkok közelében öt százalékkal nőhet a csapadékmennyiség.
>>>tovább
Sokszor ételintolerancia áll évek óta megmagyarázhatatlannak vélt emésztési problémák hátterében. Az ételintolerancia nem az ételallergia másik neve, előbbiért az emésztőrendszer, utóbbiért az immunrendszer a felelős.
>>>tovább
Az Aluinvent Zrt. elindította kísérleti alumíniumhab gyártóüzemét Miskolc mellett a felsőzsolcai DBH Innovációs Központban. A tavaly alakult cég immár tíz magasan kvalifikált szakembernek ad munkalehetőséget.
>>>tovább
Egy teljesen új szén-dioxid megkötési eljárást dolgoztak ki amerikai kutatók. Miközben a levegőben található üvegházhatású gázt tárolhatjuk el vele, még hidrogént is előállíthatunk a segítségével.
>>>tovább
Amerikai kutatók Új műszaki eljárást dolgoztak ki a légkörben lévő szén-dioxid elkülönítésére és raktározására. A módszer által ugyanakkor hidrogént is sikerült előállítaniuk.
>>>tovább
A Tellus Alapítvány hároméves kutatási projektje sikerrel zárult, ugyanis komoly eredményeket értek el az alga alapú hidrogéntermelés nagyüzemi technológiájának kifejlesztése terén.
>>>tovább
A Glasgow-i Egyetem kutatói a fotoszintézisre, mint a természetben végbemenő folyamatra alapozva sikeresen állítottak elő hidrogént a jövő energiaproblémáira találva ezzel egy lehetséges megoldást.
>>>tovább
Végső fázisába ért az easyJet, az Airbus és a Nicarnica Aviation által fejlesztett AVOID hamudetektor technológia tesztelése.
>>>tovább
Egy konzorciumként indult az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett pályázaton az Euronet Zrt. és az MTA SZTAKI. Céljuk egy olyan innovatív termék létrehozása, ami alapvetően változtathatja meg a fogyatékkal élők mindennapjait.
>>>tovább
Az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programja keretében támogatott, közel 1,5 milliárd forintos összköltségű SziMe3D projekt legújabb eredményeit ismertették a fejlesztésben résztvevő szakemberek.
>>>tovább
Az a név, hogy Delftia acidovorans, valószínűleg sokak számára semmit sem mond. Pedig ha tudnák, micsoda képességgel bír a baktérium, mindjárt minden kincskeresőnek lapulna belőle néhány a zsebében.
>>>tovább
Kína a világ legnagyobb antibiotikum-gyártója és természetesen felhasználója. Szakértők szerint az ellenőrizetlen használat a kínai sertéstelepeken rezisztenciagének felgyülemlésével jár a vizekben és a talajokban, ami kiszámíthatatlan globális veszély elé állíthatja az emberiséget.
>>>tovább
Az University of Minnesota's Biotechnology Institute kutatói a vasevő baktériumokkal kísérleteznek. Terveik szerint sikerülhet őket jobb belátásra bírni; inkább bioüzemanyagot termeljenek, minthogy a hidakat pusztítsák...
>>>tovább
A buffaloi egyetem kutatói hidrogén előállításán fáradoztak még pedig szilícium segítségével, amikor észrevették, hogy az anyag, különböző méretekben, vízben oldva különböző mennyiségű gázt képes fejleszteni.
>>>tovább
A hidrogéncellás járművek egyelőre nagyon magas áron kaphatók, ennek oka pedig az üzemanyagcella magas előállítási költségében rejlik, ugyanis a kémiai reakciók nemesfém katalizátorokat igényelnek.
>>>tovább
Két cég együttműködéséből sok jó sülhet ki. A BioSec Group és a Fujitsu olyan biometrikus azonosítórendszert készített, amely akár azt is lehetővé teszi, hogy a tenyerünket használjuk bankkártya, vagy akár kulcs helyett is.
>>>tovább
Szervezetünkben is található természetes feszültségforrások, melyek elektromos energiával látják el szervezetünket. Amerikai kutatók szerint ezek az elemek elegendő energiát képesek szolgáltatni egy kisebb eszköz működtetéséhez.
>>>tovább
<< 1 2 3 4 5 8 > >>