Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Tudomány - Áltudomány
Tudomány - Áltudomány
Kezdődnek a tudományos és innovációs park építésének előkészületei Kaposváron
Önkormányzat-oktatás-felsőoktatás-beruházás
pénz

Megkezdődnek az Okosipari Tudományos és Innovációs Park építésének előkészületei Kaposváron, az erről szóló szerződéseket Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora és Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere írta alá a somogyi vármegyeszékhelyen szerdán - közölte az Óbudai Egyetem.A felsőoktatási intézmény és az önkormányzat közös projektjének eredményeként a kaposvári lesz Magyarország első ilyen létesítménye. A fejlesztés részeként a város keleti ipari parkjában zöldmezős beruházással négyhektáros területen négy csarnokot építenek és rendeznek be.

A csaknem nulla energiaigényű, magas szintű információs és kommunikációs technológiai, valamint intelligens vezérléstechnikai eszközökkel felszerelt okosépületben speciális festékanyagokkal, szóróeljárásokkal, fémmegmunkálással, kötéstechnológiával és környezetszennyező anyagok újrahasznosításával összefüggő kutatásokat, fejlesztéseket végeznek majd - ismertették.

Az új központ tevékenységei között védelmi kutatás-fejlesztés is szerepel, emellett - mint írták - céljuk fiatalok műszaki-természettudományos ismereteinek bővítése, érdeklődésük felkeltése a gépészeti, villamosipari és informatikai képzések iránt.

Idézték a közleményben Kovács Levente rektort, aki hangsúlyozta: a kormány támogatásával, több vállalat szoros szakmai együttműködésével felépülő tudományos és innovációs park "hosszú távon pozitív hatást gyakorol a térség és Magyaroroszág gazdasági dinamikájára, elősegíti az egyetemi technológiatranszfer-tevékenységet Magyarországon és külföldön".

A projekt a Neumann Program egyik fajsúlyos elemeként hozzájárul, hogy Magyarország 2030-ra kulcsfontosságú szereplővé, a technológiai fejlődés és az innováció motorjává váljon Európa tudásalapú társadalmában. 
Kitértek a közleményben arra, hogy az Óbudai Egyetem országot behálózó Science Park Programban három olyan fejlesztést valósít meg, amely Kaposvárt, Székesfehérvárt és Zsámbékot az ország innovációs fejlesztéseinek központjává teszi.

A hazai innovációs ökoszisztémában egyedülálló fejlesztések a tudásalapú gazdaság előmozdításában, valamint a térségfejlesztésben meghatározó szerepet töltenek be. Idézték Szita Károlyt, aki a szerződések aláírásakor arról beszélt, hogy Kaposvár újraiparosítási programjában kiemelten fontos szerepe lesz az új tudományos és innovációs parknak.

Egy város csak akkor lehet sikeres, ha erős gazdaság, erős ipar van mögötte - hangoztatta a polgármester. Kaposvár nagyon közel áll a teljes foglalkoztatottság eléréséhez, megkezdődött több nagy gyár építése, szakember-utánpótlást biztosító mérnökképzések indultak el és a cégek jelentős fejlesztésekbe kezdtek.

Megindult egy folyamat, ennek szerves része lesz a tudományos és innovációs park, amelytől a környék versenyképességének növelését és azt várják, hogy magasabb hozzáadott értéket képviselő termékekkel adjanak újabb lendületet Kaposvárnak - jegyezte meg a polgármester.

A tudományos és innovációs park építését 2021 májusában jelentette Kaposvár és az Óbudai Egyetem vezetése. Az akkori sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a beruházás költségét 15 milliárd forintra tervezik.