Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Oktatás-továbbképzés
Oktatás-továbbképzés
Új műhelyt kaptak
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen elkészült az a tizenkét négyzetméteres műhely, ahol a már két éve az elektromos járművekkel tevékenykedő hallgatók megépíthetik legújabb versenyautójukat.


A már eddig is szép eredményeket elérő paradicsomcsapat nem csak az egyetemnek, hanem több, őket támogató cégnek is köszönheti az új helyiséget.

A hallgatók eddig egy egyetemisták közti versenyre építették autóikat, de idén már nagyobb kategóriába lépnek. Ugyanis az eddigi járműveiket akkus fúrók hajtották, idén azonban saját elektromos hajtáslánc fejlesztésébe fogtak. Ehhez viszont már elengedhetetlen volt egy „főhadiszállás" kiépítése az egyetemen belül.

A hallgatói kezdeményezést az Anyagtudomány és Technológia Tanszék vezetője, Dr. Dévényi László karolta fel, segítve ezzel is a hallgatók tanórán kívüli tevékenységét. Az öt hallgatóból álló csapat az elmúlt félévben sikeresen vonzott több céget is az egyetemre, ezzel finanszírozva a műhely létrehozását. Hisz mindenki jól jár, a hallgatók szerszámokat és ezzel együtt lehetőséget, a cégek pedig reklámot kapnak, hiszen logójuk kifüggesztésre kerül a műhely külső falain.

A csapat későbbi tervei közt szerepel járművük továbbfejlesztése innovatív megoldásokat felhasználva, melyeket a győri Széchenyi futamon próbálnak ki legközelebb versenykörülmények között. A csapat tevékenysége tovább követhető a facebook.com/paradicsomcsapat és a paradicsomcsapat.hu címeken.