Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Oktatás-továbbképzés
Oktatás-továbbképzés
Megújul a bonyhádi gimnázium
Bonyhádon a Petőfi Sándor Gimnázium mintegy háromszázmillió forintos beruházással újul meg, mégpedig napkollektorok és napelemek segítségével.


Andorka Gábor, az intézmény igazgatója elmondta: energiahatékonysági fejlesztéseket végeznek a gimnázium és a kollégium épületein. A mintegy 290 millió forintos beruházáshoz 250 millió forintos európai uniós támogatást nyert el a fenntartó Magyarországi Evangélikus Egyház, amely a fennmaradó önrészt is biztosítja.

Az 1906-ban épült főépületben - amely műemléki védelem alatt áll - megújítják a fűtést, kicserélik a nyílászárókat, és külső helyreállítást is végeznek. Korszerűsítik és szigetelik a gimnázium B épületét, a 300 diáknak otthont adó kollégiumot, valamint az atlétikai csarnokot is, több épületre napkollektorokat, napelemeket szerelnek fel.

A tervek szerint szeptember 30-ig befejeződő projektnek köszönhetően tizenöt-húsz százalékkal csökkenhetnek a gimnázium energiaköltségei, számítások szerint a fenntartó által biztosított önrész tíz év alatt megtérül - mondta az igazgató.

Az 1870 óta Bonyhádon működő gimnázium 1992-ben került vissza az evangélikus egyház tulajdonába. A hat- és négyosztályos képzést nyújtó és német tannyelvű oktatást is végző intézményben jelenleg 630 diák tanul.