Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Oktatás-továbbképzés
Oktatás-továbbképzés
Felvételi: Minden eddiginél több elsőéves kezdheti meg tanulmányait ősszel a győri Széchenyi István Egyetemen
Oktatás,felsőoktatás,ponthatárok
Közel 4500 elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait a győri Széchenyi István Egyetemen szeptemberben, ami 38 százalékkal haladja meg a tavalyi 3200-as adatot - tudatta a felsőoktatási intézmény.

Az Audi Hungaria Járműmérnöki Karon a felvettek száma több mint 60 százalékkal nőtt tavalyhoz képest. A legkedveltebb idén is a magyar nyelvű járműmérnöki alapszak volt, de emellett az angol nyelvű képzések is jelentős érdeklődésre tartottak számot. A most felvettek pontátlaga a járműmérnöki és a logisztikai mérnöki szakokon meghaladta a 360, a műszaki menedzser szakon pedig a 340 pontot.A Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar képzéseire az egy évvel ezelőttinél csaknem 60 százalékkal több, mintegy 1100 gólya került be. Népszerűnek bizonyult a mérnökinformatikus, a gépészmérnök, a villamosmérnök és a gazdaságinformatikus szak. A felvettek átlagpontszáma több szakon megközelíti vagy meghaladja a 380 pontot.

Az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karon a felvett hallgatók száma 20 százalékkal nőtt, átlagpontszámuk pedig minden alapképzésen meghaladja a 350 pontot. Az építészmérnök-képzés ezek közül is kiemelkedve 440 pont feletti értékeket mutat.

Az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karra felvett hallgatók létszáma 36 százalékkal növekedett. Az alapképzési szakok közül az élelmiszermérnöki és a mezőgazdasági mérnöki szakok mellett újra sokan választották az állattenyésztő mérnöki képzést.

Az Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Karon a tavalyinál másfélszer több elsőéves kezdi meg tanulmányait. A nemzetközi tanulmányok alapszakra nagy érdeklődés mutatkozott a külföldi diákok körében is.

A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karon jogász szakon az előző évit is meghaladó létszámú évfolyam kezdheti meg tanulmányait, nappali tagozaton több mint 130, levelezős képzésben pedig 70 hallgatóval. Nappali tagozaton a ponthatár a tavalyihoz hasonlóan 400 pont felett alakult, levelezős képzésben pedig 12 ponttal haladta meg az előző évit. Népszerű volt az igazságügyi igazgatási alapszak, amely a 2022-es létszámok duplájával indul nappali és levelező tagozaton egyaránt.

Az Egészség- és Sporttudományi Karra több mint másfélszer annyi fiatal nyert felvételt, mint tavaly. A legnépszerűbbnek az ápolás és betegellátás alapszak ápoló szakirányon, valamint a rekreáció és életmód alapszak bizonyult a felvételizők körében.

A Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karra a tavalyinál százzal többen, mintegy 700-an nyertek felvételt, ami a második legmagasabb szám a Széchenyi István Egyetemen. A kar angol nyelvű képzései iránt jelentős a nemzetközi hallgatók érdeklődése is. A felvettek átlagpontszáma több szakon meghaladja a 400 pontot.

A Művészeti Karon mind a zeneművészeti, mind a designképzések népszerűek maradtak.

A közlemény idézi Filep Bálintot, az egyetem elnökét, aki kiemelte, hogy a leendő elsőévesek magas száma fontos visszaigazolást jelent számukra, mert mutatja, hogy a fiatalok pozitívan értékelik a képzési színvonalat. Az intézmény nagy hangsúlyt fektet a legmodernebb technológiák oktatására és kutatására, a fenntarthatóságra, és jelentősen hozzájárul a térség fejlődéséhez.

Friedler Ferenc rektor, tudományos elnökhelyettes azt emelte ki, hogy a hallgatók a korszerű képzések mellett bekapcsolódhatnak a külföldi egyetemekkel folytatott kutatásokba, részt vehetnek piacvezető cégekkel közös fejlesztésekben, csatlakozhatnak világversenyeken szereplő hallgatói fejlesztői csapataikhoz, így diplomájuk megszerzésén kívül nemzetközi referenciákat is kapnak.

A pótfelvételi eljárásban az egyetem által meghirdetett szakok július 28-tól lesznek elérhetők a felveteli.sze.hu internetes oldalon.